Στ. Καραταπάνης: Αισθητή πίεση στο νοσοκομείο από τα κρούσματα κορωνοϊού (βίντεο)

Στ. Καραταπάνης: Αισθητή πίεση στο νοσοκομείο από τα κρούσματα κορωνοϊού (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 937 ΦΟΡΕΣ

Αισθητή είναι πλέον η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο μας σε ότι αφορά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε και μάλιστα οι γιατροί προχώρησαν και σε διασωληνώσεις ασθενών.

Μάλιστα, ο διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας και πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων Στέλιος Καραταπάνης, υπογράμμισε χτες ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε τα μέτρα προστασίας και συνέστησε σε όλους να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι.

Σημειώνεται ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό ανέρχονται σήμερα σε 20 και είναι ηλικίας από 50 ετών και πάνω ενώ προχτές ένας από αυτούς διασωληνώθηκε.
«Είμαστε στην άνοδο ενός νέου κύματος και όπως λένε οι ειδικοί μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουμε την κορύφωση. Έχει αρχίσει και υπάρχει πίεση όχι αυτή του περασμένου Αυγούστου, αλλά έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες.
Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες και θα δείξουν πόσο θα επιβαρυνθούμε. Ήδη αρχίζουμε και κάνουμε πάλι αναπροσαρμογές για να αντιμετωπίσουμε τα περιστατικά.

Η μία παθολογική κλινική άνοιξε πρόσφατα και μέχρι στιγμής αντέχει αλλά είναι πιθανό να μην αντέξει άλλο και να ξανακλείσει. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες μέρες. Υπάρχει πίεση, ας ελπίσουμε να είναι διαχειρίσιμη» δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα είπε τα εξής:
«Δυστυχώς δε λαμβάνεται πλέον κανένα μέτρο, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο λάθος, έπρεπε να δοθεί το μήνυμα «όπου πρέπει να προσέχουμε». Όπως όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, πρέπει να φοράμε ζώνη ασφαλείας, σε έναν κλειστό χώρο πρέπει να φοράμε τη μάσκα. Πρέπει κάποια πράγματα να μην τα ξεχνάμε.

Σε ότι αφορά την τέταρτη δόση, αν έχει περάσει ένα εξάμηνο να πάνε οι πολίτες να την κάνουν. Αν και είναι πιο ήπια τα κρούσματα της ΟΜΙΚΡΟΝ, έχουμε και κάποια βαριά περιστατικά, ενώ και οι διασωληνώσεις δεν είναι τόσες πολλές όσες παλαιότερα, όμως έχουμε.
Γι΄αυτό πρέπει να βοηθήσουμε και τους μεγάλους σε ηλικία».
Ο κ. Καραταπάνης είπε μεταξύ άλλων ότι δε χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα παντού αλλά σε κλειστούς χώρους και σε συνωστισμό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, καθώς αυτό θα κρατήσει πολύ καιρό.
«Οι ηλικίες είναι από 50 ετών και πάνω, δυστυχώς διασωληνώσαμε χτες ένα περιστατικό. Περίπου είναι 20 τα άτομα που νοσηλεύονται, και αν περάσουμε τον αριθμό αυτό τότε θα δυσκολευτούμε.

Είναι και τουρίστες μέσα σε αυτούς. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλά είναι λίγο καλύτερα από ότι περάσαμε» δήλωσε για τη σημερινή κατάσταση και έκανε γνωστό ότι παρουσίασε μία πτώση η ροή των εμβολιασμών. Τώρα όμως έχει αρχίσει και αυξάνεται αλλά και πάλι δεν είναι ικανοποιητική. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτεία πρέπει να προτρέψει τους πολίτες να εμβολιαστούν και δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μάσκα όταν πάμε σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες και γενικά όταν υπάρχουν πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους.

Οι ελλείψεις στο νοσοκομείο.
Σε ότι αφορά τις ελλείψεις στο νοσοκομείο και ειδικά στον κλάδο των αναισθησιολόγων σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς όπως έκανε γνωστό υπάρχει κάποια ενίσχυση από νοσοκομεία της Αθήνας και από άλλα νησιά.
Πάντως σύμφωνα με τον κ. Καραταπάνη το νοσοκομείο μας θα ενισχυθεί σε προσωπικό καθώς είχαν ζητηθεί 14 θέσεις ιατρικού προσωπικού, αρχικά δόθηκαν 7 και προστέθηκαν άλλες 4.

Σε ότι αφορά τις θέσεις των νοσηλευτριών, αυτές είναι 25 για τη Ρόδο, για την πρόσληψη των οποίων περιμένουν τις διαδικασίες. Τέλος ρωτήθηκε και για την τοποθέτηση του νέου διοικητή ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο