Πρωταθλήματα υποδομών ποδοσφαίρου ή αλλιώς «φτιάξ’ το μόνος σου»

Πρωταθλήματα υποδομών ποδοσφαίρου ή αλλιώς «φτιάξ’ το μόνος σου»

Πρωταθλήματα υποδομών ποδοσφαίρου ή αλλιώς «φτιάξ’ το μόνος σου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 113 ΦΟΡΕΣ

Από τη νέα περίοδο επιβάλλεται η ΕΠΣ Δωδεκανήσου να δει πιο σοβαρά τον τρόπο διεξαγωγής των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της, πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους και την ΕΠΟ, γιατί εσχάτως προβληματίστηκε αρκετός κόσμος σχετικά μ’ αυτές τις διοργανώσεις.

Μπορεί οι περισσότεροι να... τα ‘χουν με την Α’ Κατηγορία, όμως και τα «φυτώρια» ή τα «σπλάχνα» της κάθε Ένωσης παίζουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο. Οι πολλές αναβολές αγώνων, όπως τις έχουμε ορίσει πια ως το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των διοργανώσεων και τα σκορ …πόλο, δεν είναι για να το συζητάμε και πολύ.

Ειδικοί δεν το παίζουμε, αλλά μας πονάει να βλέπουμε πρωταθλήματα για το… θεαθήναι. Εδώ χρειάζεται κατάρτιση κι επαγγελματισμός από τον κάθε διοργανωτή κι όχι να έχει ο καθείς έναν οδηγό «φτιάξ’ το μόνος σου». Υπάρχουν πολλοί που τα καταφέρνουν εμπειρικά, υπάρχουν όμως και οι επαγγελματίες κάθε είδους με θαυμαστά αποτελέσματα.

Έχω κι εγώ ένα φιλαράκι και καταπιάνεται με του κόσμου τις κατασκευές μέσα από πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές από το διαδίκτυο. Του πήρε πολύ καιρό να φτιάξει μόνος του το γκαράζ του αυτοκινήτου του με κοιλοδοκούς, γιατί το πρώτο βγήκε στραβό, το δεύτερο το διέλυσαν οι ισχυροί άνεμοι και το τρίτο είχε μια… αρχιτεκτονική στιλ μπαρόκ.

Αφήστε μια καμινάδα που έγερνε σαν τον πύργο της Πίζας… Στα θέματα υποδομών δεν χωρούν πειραματισμοί όπως στις άλλες κατηγορίες για λόγους «ψηφοθηρίας».

Χρειάζεται ν’ ασχοληθούν ειδικοί και να κάνουν και τους ίδιους τους παράγοντες να καταλάβουν ότι οι ακαδημίες τους είναι κάτι πιο σοβαρό κι αληθινό από τα ανδρικά τμήματα. Φέτος παραλίγο να μπούμε στον Ιούλη κι ακόμη να ‘χουμε πρωταθλήματα σ’ εξέλιξη, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό στην πορεία για την ανάδειξη υγειών δυνάμεων, όσο κι αν πολυδιαφημίζεται ο σχεδιασμός ως κάτι πρωτεύον.

Βεβαίως όλ’ αυτά μόνοι μας τα γράφουμε και μόνοι μας… χτίζουμε ανώγεια και κατώγεια. Το καλοκαίρι, βλέπετε, μας δίνει μια επιπλέον έμπνευση και μπορεί να βγει σε καλό…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”