Στρ. Καρίκης: Συνολική ανάπλαση στην παραλία της Ψαροπούλας

Στρ. Καρίκης: Συνολική ανάπλαση στην παραλία της Ψαροπούλας

Στρ. Καρίκης: Συνολική ανάπλαση στην παραλία της Ψαροπούλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1985 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ανάπλαση, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξυλοπεζόδρομο και πρόσβαση στην παραλία με σκαλιά, καθώς και ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας σχεδιάζεται να γίνει στο παραλιακό μέτωπο της Ψαροπούλας.

Αυτό έκανε γνωστό χθες ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, με αφορμή την απάντηση της δημοτικής αρχής στις επικρίσεις πολιτών αναφορικά με την επέκταση επιχειρήσεων εστίασης στην παραλία Ψαροπούλας με διάφορες κατασκευές.

Όπως είπε, οι άδειες για τις κατασκευές αυτές δόθηκαν από την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου χωρίς να ερωτηθεί ο δήμος, ο οποίος έχει ήδη σχέδιο για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής. Μάλιστα ανέφερε ότι με εντολή δημάρχου οι υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν στον έλεγχο των αδειών αυτών, και θα τεθούν προδιαγραφές για να είναι οι κατασκευές ομοιόμορφες.

Ο κ. Καρίκης δήλωσε επ’ αυτού τα εξής: «Η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου έχει προχωρήσει -για εμάς κακώς- χωρίς ενημέρωση του δήμου σε παραχώρηση αυτών των αδειών. Εμείς αυτές τις άδειες θα τις ζητήσουμε για να δούμε πως τηρείται η νομιμότητα. Δεν μπορούμε να προχωρούμε διαδικασίες σε παραλίες του δήμου χωρίς να έχει ενημέρωση, αλλά πρέπει να συμμετέχουμε στη διαδικασία γιατί υπάρχει ένα συγκεκριμένο όραμα.

Ήδη για το κομμάτι αυτό, το παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο της συνολικής ανάπλασής του, η περιφέρεια και ο δήμος προχωρούν σε μία σημαντική διαδικασία που θα την ανακοινώσουν οι ίδιοι. Θα είναι άμεσο αυτό και θα γίνει μέσα στο 2022.

Εμείς το επόμενο διάστημα θα θέσουμε το πλαίσιο νομιμότητας και θα ελέγξουμε αυτές τις άδειες. Δεν κυνηγάμε κανένα μαγαζί μέσα στη σεζόν, αλλά θα τεθούν κανόνες που θα τηρηθούν 100%.

Ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν εντολές στις υπηρεσίες μας για να θέσουν αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές και να ελέγξουν το σύνολο των κατασκευών και τη νομιμότητά τους. Τις άδειες αυτές δεν έπρεπε επ ουδενί η κτηματική υπηρεσία να τις δώσει, καθώς ο δήμος πρέπει να έχει λόγο, να θέτει τις προδιαγραφές και να ελέγχει. Αν υπήρχε μία συνεργασία ανάμεσα στην κτηματική υπηρεσία και τον δήμο, θα είχαμε θέσει τις τεχνικές προδιαγραφές. δεν πειράζει θα το κάνουμε τώρα».

Μάλιστα όπως είπε, ο δήμος είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα, αλλά της νόμιμης και σύμφωνα με κανόνες επιχειρηματικότητας που θα μπούν έστω και αργά.

Ο κ. Στράτος Καρίκης

Ικανοποίηση για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης
Παράλληλα ο κ. Καρίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πλατεία Δημαρχείου πρώτη μέρα χθες, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν κενές 70 θέσεις από το πρωί μέχρι και τις 10.00.

«Δεν το κάναμε για να εκδικηθούμε κανέναν, αλλά για να στηρίξουμε την αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά και αφού έκανε γνωστό ότι θα εφαρμοστεί μέχρι και το Σεπτέμβριο, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί και τον χειμώνα γιατί όπως είπε πάντα έχει επισκέπτες το κέντρο.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ταυτόχρονα τέθηκε σε εφαρμογή η υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς κατοίκων και επισκεπτών από την Ακαντιά προς την πλατεία Δημαρχείου, με ενδιάμεση στάση στη Μεσαιωνική Πόλη και επιστροφή από πλατεία Δημαρχείου, προς την Ακαντιά και πάλι με ενδιάμεση στάση στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ένα μικρό λεωφορείο θα κάνει δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Ανά είκοσι λεπτά θα υπάρχει δρομολόγιο το οποίο θα έχει διάρκεια περίπου 12 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να αφήνουμε το αμάξι μας στην Ακαντιά και να ερχόμαστε με το λεωφορείο στο κέντρο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του κυκλοφοριακού με αφορμή το μέτρο αυτό, ο κ. Καρίκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή σκοπεύει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. «Μας έχει προβληματίσει και έχει μπει στην ατζέντα το κυκλοφοριακό, άρα θα αξιολογήσουμε τις μελέτες για το κυκλοφοριακό και τον χειμώνα θα πάμε σε εφαρμογή. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε την καλύτερη κυκλοφοριακή μελέτη ώστε να βοηθηθεί η κατάσταση» κατέληξε.

Πέντε εταιρείες ενδιαφέρονται για τα ΣΔΙΤ
Τέλος σε ό,τι αφορά την κατασκευή των νέων σχολικών μονάδων και των κλειστών γυμναστηρίων που θα γίνουν στο νησί μέσω ΣΔΙΤ, έκανε γνωστό ότι τουλάχιστον πέντε μεγάλες εταιρείες θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Στις 19 Ιουλίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών και 26 Ιουλίου θα ανοίξουν οι προσφορές. «Μιλάμε για πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μεγάλες εταιρείες θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία κατασκευής των 11 σχολικών κτηρίων και των 2 κλειστών γυμναστηρίων και έχουν όλα τα εχέγγυα για την έγκαιρη κατασκευή τους.

Θα διοριστεί άμεσα και νομικός σύμβουλος που είναι απαραίτητος ώστε τον Οκτώβριο να έχουμε οριστικοποιήσει τη διαδικασία τηρώντας και το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο 2024 να έχουμε νέα σχολεία και γυμναστήρια» κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο