Οι RiCHes διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από την ιστοσελίδα του Δήμου

Οι RiCHes διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από την ιστοσελίδα του Δήμου

Οι RiCHes διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από την ιστοσελίδα του Δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2327 ΦΟΡΕΣ

Έντονη διαμαρτυρία - ανακοίνωση από την ομάδα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι RiCHes αναφορικά με τον αποκλεισμό τους που όπως υποστηρίζουν δέχθηκαν από την ιστοσελίδα του Δήμου της Ρόδου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Με έκπληξη και θυμό διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Ρόδου μας μπλόκαρε από την επίσημη σελίδα του στο Facebook. Μετά το μπλοκάρισμα του μέλους μας Χρίστου Μαλιαράκη, με αφορμή σχόλιο του σε δημοσίευμα, ο Δήμος Ρόδου, χωρίς καν αφορμή εκ μέρους μας, μπλόκαρε και την ομάδα μας! Πρόκειται για πρακτικές που δεν ταιριάζουν σ’ ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος όπως η Ελλάδα, αλλά θυμίζουν παλαιότερες, σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας.
Η RICHeS πάντα διατηρεί την πολιτική της ουδετερότητα και ανεξαρτησία και ενεργεί με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει πολλές επιτυχημένες συνεργασίες, τόσο τοπικές, εθνικές όσο και διεθνείς. Ανάμεσα στους φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε ήταν και προηγούμενες δημοτικές αρχές. Με τη σημερινή δημοτική αρχή, για ανεξάρτητους από εμάς λόγους, δυστυχώς, οποιαδήποτε συνεργασία φαίνεται αδύνατη. Το τίμημα που πληρώνουμε για την ανεξαρτησία μας είναι η λογοκρισία και ο αποκλεισμός μας. Το αποτέλεσμα του αποκλεισμού μας και της απουσίας οιασδήποτε θεσμικής στήριξης και συνδρομής έστω και σε στοιχειώδες επίπεδο είναι ότι εξαιρετικά δημοφιλείς εκδηλώσεις όπως οι Ανοικτές Πόρτες δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος. Ήδη οι αιτήσεις μας για το Studium Generale και την επετειακή έκθεση για τους Ιππότες έχουν θαφτεί κατά τρόπο απαξιωτικό χωρίς να τύχουν ούτε καν απάντησης. Τα θύματα βέβαια είναι όλοι εκείνοι οι χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες που στερούνται τις δημοφιλείς εκδηλώσεις πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο.
Δεν θα εγκαταλείψουμε όμως το δικαίωμά μας, ως οργάνωση στήριξης και έκφρασης της κοινωνίας των πολιτών, να μιλάμε για να υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για το σύνολο.


Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη