Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Κλιμακώνουν τις κινητοπιήσεις τους στη Ρόδο οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με κύριο πρόβλημα τη στελέχωση της υπηρεσίας με προσωπικό.

Χθες, η Πανελλήνια ομοσπονδία τους απέστειλε επιστολή στο νοσοκομείο της Ρόδου με την οποία ενημερώνει ότι στο εξής, οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Ρόδο θα απέχουν από εξιτήρια – επανεξετάσεις και επιστροφές από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, με αποχή από δευτερογενείς μεταφορές από ΤΕΠ, που θα ξεκινήσουν από τους Εργαζομένους του ΕΚΑΒ Ρόδου αρχικά για ένα τρίμηνο, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν μπορούν να υποχρεωθούν σε αρμοδιότητες που δεν προκύπτουν από τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ούτε από την προβλεπόμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Το θέμα είναι γνωστό εδώ και καιρό στην εδώ περιφερειακή διοίκηση του ΕΚΑΒ, που δυστυχώς αδιαφόρησε στο να απαλλάξει όπως όφειλε τους διασώστες ευθύνης του, από μια υποχρέωση που δεν είναι στα καθήκοντα τους, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδος που διοικητές των υπόλοιπων νοσοκομείων προσέλαβαν Πληρώματα Ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση των ασθενών που απαιτούν εξιτήριο με ασθενοφόρο από Νοσοκομείο.

Τόσο η Ομοσπονδία, όσο και το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ελπίζουν πως έως και την παραπάνω ημερομηνία θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα και δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Διευκρινίζεται τέλος ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο όσο και προσωπικά ο Πρόεδρός του κ. Φιλήμονας Χατζησταμάτης, έχουν μεριμνήσει και εξασφαλίσει ότι διαρκούσης της κινητοποίησης, οι αιμοκαθαρωμενοι θα εξυπηρετούνται αδιαλείπτως.

Πάνω από όλα τονίζεται, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προτάσσουν την κοινωνική προσφορά στην ελληνική κοινωνία, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Δωρεάν Δημόσιας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, κρατώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ψηλά τη σημαία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων