Σπάει τα ρεκόρ η επισκεψιμότητα στην κοιλάδα των Πεταλούδων

Σπάει τα ρεκόρ η επισκεψιμότητα στην κοιλάδα των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1436 ΦΟΡΕΣ

Κάθε ρεκόρ έσπασε η επισκεψιμότητα στην κοιλάδα Πεταλούδων φέτος καθώς ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και τις επιδόσεις του 2019, της χρονιάς που είχε αναδειχθεί ως η καλύτερη για τον προορισμό μας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Αλέξανδρος Κολιάδης, φέτος η κίνηση καταγράφει μία αύξηση σε ποσοστό 25% γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερη ικανοποίηση, και δίνει το έναυσμα για περαιτέρω βελτιώσεις και παρεμβάσεις στο αξιοθέατο.
Με την ευκαιρία, ο κ. Κολιάδης έκανε γνωστό ότι άρχισε και πάλι να αυξάνεται ο πληθυσμός της πεταλούδας στην κοιλάδα που φαίνεται ότι μειώθηκε μετά τις περσινές πυρκαγιές στην περιοχή.

«Η επισκεψιμότητα στις Πεταλούδες είναι πάρα πολύ καλή, τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι τα περιμέναμε, έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με το 2019 χρονιά ορόσημο, γι΄αυτό και φροντίζουμε κάθε μέρα να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας εκεί. Από τις επαφές μας με ξεναγούς και πράκτορες διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι οι επισκέπτες μας από την κοιλάδα, και αυτό μας δίνει ώθηση να επενδύουμε με γνώμονα πάντα τη διάσωση της πεταλούδας.

Η πεταλούδα δέχτηκε μεγάλο πλήγμα την περσινή χρονιά με τις πυρκαγιές, υπήρχε μείωση του πληθυσμού ως και μέσα Ιουνίου, αλλά τώρα βλέπουμε ότι η κοιλάδα αρχίζει και γεμίζει ξανά» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, λέγοντας μάλιστα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το overbooking για το οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό του.

«Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η τουριστική περίοδος πάει πάρα πολύ καλά σε ότι αφορά τις αφίξεις, ενώ από συζήτηση που έχουμε με τους ξενοδόχους είμαστε σχεδόν overbooking και σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε δωμάτια για το που θα μπουν οι επισκέπτες. Αυτό κατά την άποψή μου δεν είναι πάντα θετικό και δεν είναι πάντα καλό. Ειμαι της άποψης ότι όπου υπάρχει ποσότητα πέφτει η ποιότητα. Δε σημαίνει ότι οι πολλές αφίξεις είναι πάντα θετικό, και κυρίως όταν δε γίνεται με οργανωμένο τρόπο.

Η Ρόδος πια είναι προορισμός μαζικού τουρισμού, δεν είμαστε ένα μικρό νησί με λίγους τουρίστες, μιλάμε για ένα νησί με μαζικό τουρισμό καθώς μετά πέφτει το βάρος στο πως θα αντιμετωπίσουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν» είπε ο κ. Κολιάδης και έφερε ως παράδειγμα την περιοχή της Λίνδου όπου υπάρχουν έντονα προβλήματα με την υδροδότηση και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Βέβαια αναφέρθηκε και στο ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο νησί καθώς όπως είπε μετά από δύο χρόνια αδράνειας ήταν απότομο το ξεκίνημα και είναι μεγάλη η περίοδος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου. «Θεωρώ ότι στηριζόμαστε πολύ στην αντοχή των εργαζόμενων για να αντέξουν την πίεση. Πρέπει να είμαστε στις επάλξεις, η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη. Οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες να κατανοήσουν ότι η πίεση είναι πολύ μεγάλη για τους εργαζόμενους και πρέπει όλοι να φροντίσουμε να εργάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξουν αυτούς τους σκληρούς μήνες εργασίας» είπε.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας