Επαναδραστηριοποιείται ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Απολακκιάς

Επαναδραστηριοποιείται ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Απολακκιάς

Επαναδραστηριοποιείται ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Απολακκιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Επαναδραστηριοποιείται ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Απολακκιάς, που μετά από πολυετή αδράνεια, φιλοδοξεί και πάλι να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με τη διαχείριση του νερού από το φράγμα της περιοχής.

Μάλιστα, με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ορίστηκαν τα προσωρινά μέλη της διοίκησης μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε να διεξαχθούν εκλογές. Επίσης ο ΤΟΕΒ Απολακκιάς απέκτησε νομική σύμβουλο και ειδικό για τη φορολογική και λογιστική διαχείρισή του.

Χθες μέλη της διοίκησης του οργανισμού και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Τσαμπίκος Καραγιάννης, το μέλος Μανώλης Αρνίταλης, καθώς επίσης ο λογιστής Στάθης Κουσουρνάς και η δικηγόρος Μαρία Λέργου επισκέφθηκαν την περιφέρεια και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ο εντεταλμένος πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης που παρευρέθηκε, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα της περιφέρειας σε συνεργασία με το δήμο, τη ΔΕΥΑΡ και την τοπική διοίκηση, καθώς βρισκόταν πολύ καιρό σε αδράνεια, κάτι που άλλαξε μετά την απόφαση που πήρε το υπουργείο να δώσει την αρμοδιότητα στην περιφέρεια.

Μάλιστα στην περιφέρειά μας έχουμε δύο ΤΟΕΒ: έναν στην Απολακκιά και έναν στην Πάρο.

Μιλώντας για την επανασύστασή του ο πρόεδρός του και πρόεδρος της Απολακκιάς Τσαμπίκος Καραγιάννης, δήλωσε ότι ο τοπικός οργανισμός εγγείων βελτιώσεων που διαχειρίζεται το φράγμα είναι μία μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο και σκοπός του είναι αυτό το αναπτυξιακό έργο να δώσει πνοή στα χωριά καθώς το φράγμα πρέπει να είναι εργαλείο ανάπτυξης.

Επί σειρά ετών ήταν, όπως είπε, το μεγαλύτερο έργο που είχε εκτελεστεί στα Δωδεκάνησα και ο σκοπός του ήταν να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας. Υπήρχαν όμως διάφορες δυσκολίες, όπως το μεγάλο μήκος των σωληνώσεων και των δικτύων.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Αρνίταλης μέλος της διοίκησης, δήλωσε ότι το ξεκίνημα έγινε από μηδενική βάση και ήδη εντάχθηκε ο οργανισμός στα μητρώα των ΤΟΕΒ. Η λειτουργία του θα βοηθήσει όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα αλλά και την ανάπτυξη του τόπου γενικότερα, όπως είπε.

Προς το παρόν, το φράγμα εξυπηρετεί τις περιοχές Απολακκιά, Μεσαναγρό και Αρνίθα αλλά υπάρχει σκέψη να επεκταθεί το δίκτυο και να μπορέσουν να πάρουν και άλλα χωριά, νερό γιατί είναι βασικό εργαλείο ανάπτυξης. Θα βοηθήσει να έχουν μόνιμους κατοίκους στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς