Βραβεύθηκαν οι πρώτοι των πρώτων, ανάμεσά τους και η Ροδίτισσα Κωνσταντίνα στην Αθήνα

Βραβεύθηκαν οι πρώτοι των πρώτων, ανάμεσά τους και η Ροδίτισσα Κωνσταντίνα στην Αθήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8690 ΦΟΡΕΣ

Από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Τους πρώτους των πρώτων που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, τίμησε την Πέμπτη, στην πρωτεύουσα και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής κος Μαργαρίτης Σχοινάς,

Στη βράβευση, περιλαμβάνονταν βεβαίως η Ροδίτισσα Κωνσταντίνα Γιαντσίδη, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.625 μόρια, μία απίστευτα υψηλή βαθμολογία αφού πέτυχε σχεδόν το απόλυτο και στα 4 μαθήματα που εξετάστηκε: Χημεία 20, Φυσική 20, Έκθεση 18,6 και Βιολογία 19,8.
Βραβεύτηκε επίσης η Λαμιώτισσα Εύη Χαρίλα, η οποία πρώτευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Κατά τη συνάντηση, που έγινε την Πέμπτη 7 Ιουλίου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο κος Μαργαρίτης Σχοινάς, αφού συνεχάρη την Εύη από τη Λαμία για την επιτυχία της, της απένειμε το αστέρι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος βραβεύτηκε και ο Ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2022, Κούρος Ντουρμοχαμαντί που έφτασε στη Λέσβο με βάρκα μαζί με τους γονείς του, πριν από τρία χρόνια. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια με τη στήριξη των καθηγητών του και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το aeolos.tv, ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, ήρθε μαζί με τους γονείς του μέσα σε μία βάρκα από το Ιράν πριν από τρία χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια δύσκολη ζωή. Ο Ιρανός μαθητής κατάφερε να συγκεντρώσει 18,250 μόρια, γράφοντας 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην Έκθεση.

Σε μήνυμά του στο Twitter για την υποδοχή των τριών παιδιών που αρίστευσαν στις πανελλήνιες 2022 ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρει: «Υποδεχθήκαμε σήμερα τις πρώτες των πρώτων: την Εύη από τη Λαμία, την Κωνσταντίνα από τη Ρόδο και τον Κόρος από τη Λέσβο που γκρέμισε τα στερεότυπα. Και οι τρεις θα είναι για ένα χρόνο θεματοφύλακες του βραβείου Θεοφανώ 2020 για το Erasmus.

Διαβάστε ακόμη

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής