Βουλή: Ένταση μεταξύ Β. Υψηλάντη και Θ. Πλεύρη για το Νοσοκομείο Ρόδου

Βουλή: Ένταση μεταξύ Β. Υψηλάντη και Θ. Πλεύρη για το Νοσοκομείο Ρόδου

Βουλή: Ένταση μεταξύ Β. Υψηλάντη και Θ. Πλεύρη για το Νοσοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1309 ΦΟΡΕΣ

Σε υψηλούς τόνους διημείφθη στη Βουλή ο διάλογος μεταξύ του βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τα ζητήματα του Νοσοκομείου Ρόδου, λαμβάνοντας τελικά ο πρώτος τη διαβεβαίωση δια στόματος του υπουργού ότι άμεσα θα διορισθεί διοικητής, ενώ θα διευθετηθούν και οι εκκρεμότητες στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Το Νοσοκομείο Ρόδου πρέπει να αποκτήσει διοικητή και όλοι θα θέλαμε να είναι δωδεκανησιακής καταγωγής», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον “Real Voice 99.5” και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Γιάννη Μηνατσή. Ο κ. Υψηλάντης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «πράγματι είχαμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή προχθές με την ομιλία του πρωθυπουργού, οπότε ήταν παρόντες και πολλοί υπουργοί, ήταν μία ευκαιρία λοιπόν να συζητήσουμε τα εκκρεμή θέματα μαζί τους.

Δύο μεγάλα ζητήματα, το πρώτο αφορά την υγεία και ειδικά τα ζητήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου και το δεύτερο το θέμα της ΔΕΗ όπου είδαμε ότι ελάχιστοι Δωδεκανήσιοι συμπεριελήφθησαν στις λίστες της ΔΕΗ για πρόσληψη.

Δύο λοιπόν υπουργοί, ο ένας ο κ. Πλεύρης και ο άλλος ο κ. Σκρέκας αντιμετώπισαν τις δικές μου θέσεις που είναι και θέσεις δωδεκανησιακές άλλωστε με τον τρόπο που έπρεπε, λίγο πιο έντονα και αυτό ακούστηκε φαίνεται.

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Πλεύρη, αντιθέτως και τον εκτιμώ και ήμασταν και μαζί στην προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο, εγώ ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής κι εκείνος ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, συνεπώς έχω το θάρρος να εκφράσω την άποψή μου ακόμα και με έντονο τρόπο», είπε σχετικά.

Αναφορικά με το γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου παραμένει τρεις μήνες μετά «ακέφαλο», ο κ. Υψηλάντης επισήμανε ότι «αν δεν έχεις να αναφερθείς στην κεφαλή, καταλαβαίνετε ότι αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Ο κ. Πλεύρης έχει μία συναρμοδιότητα στο θέμα των Νοσοκομείων με την αναπληρώτρια υπουργό Μ. Γκάγκα, νομίζω ότι αυτό το διάστημα –από ό,τι μου είπε- ξεκαθαρίζει ορισμένα εκκρεμή θέματα τα οποία υπάρχουν όσον αφορά το θέμα της διοίκησης του Νοσοκομείου της Ρόδου και με το πέρασμα αυτών των ωρών πιστεύω ότι θα καταλήξουμε τελικά και σε διοίκηση, αλλά και στην άμεση αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου».

Ερωτηθείς αν θα υπάρχει εντοπιότητα ως προς την ηγεσία της διοίκησης του ΓΝΡ, ο κ. Υψηλάντης απάντησε ότι «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το θέλαμε όλοι ως Δωδεκανήσιοι, ο διοικητής να γνωρίζει και το Νοσοκομείο μας και τα προβλήματα τα οποία έχουμε στην περιοχή μας και στον χώρο της Υγείας, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά ποιος είναι, τι χρώμα έχει και από που θα είναι. Είναι θέμα της ηγεσίας του υπουργείου.

Αυτό που θέλουμε είναι επιτέλους να κλείσει το θέμα της διοίκησης, και ο υπουργός μου υποσχέθηκε ότι θα σταθεί στο ύψος εκείνο το οποίο πρέπει να δοθεί λύση. Το ίδιο προσωπικά το έχω δώσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ζήτημα. Δεν ασχολούμαι με την ονοματολογία, εγώ αυτό το οποίο θέλω είναι το Νοσοκομείο της Ρόδου να αποκτήσει διοικητή για να μπορέσουν να φτιαχτούν άμεσα πράγματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα και δεν πρέπει να συνεχιστούν άλλο...», σημείωσε καταλήγοντας.

Πηγή: realvoice995.gr

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»