Ενδιαφέρον για το παλιό σανατόριο από την οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου

Ενδιαφέρον για το παλιό σανατόριο από την οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9207 ΦΟΡΕΣ

Συζητείται να στεγαστεί έκθεση με το αρχείο του κορυφαίου σκηνοθέτη

Ενδιαφέρον για το κτηριακό συγκρότημα του παλιού ιταλικού σανατορίου στην Ελεούσα εξέφρασε η οικογένεια του κορυφαίου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, και μάλιστα η σύζυγός του, μετέφερε αυτό το ενδιαφέρον της στη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πριν από περίπου δύο μήνες διοργανώθηκε αφιέρωμα στο νησί μας για τον μεγάλο έλληνα δημιουργό, και σε αυτό παρευρέθηκε και η σύζυγός του κ. Φοίβη Οικονομοπούλου - Αγγελοπούλου, η οποία συμμετέχοντας στις συζητήσεις φώτισε αθέατες πλευρές από τα αριστουργήματα του μεγάλου σκηνοθέτη και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στην παραγωγή του συνολικού του κινηματογραφικού του έργου.

Κατά την παραμονή της στη Ρόδο, επισκέφθηκε και το κτηριακό συγκρότημα του παλιού ιταλικού σανατορίου στην Ελεούσα, το οποίο της προκάλεσε εντύπωση και εξέφρασε την επιθυμία να συμβάλλει στην αξιοποίησή του, με τη μεταφορά εκεί του αρχείου του αείμνηστου σκηνοθέτη, ώστε να δημιουργηθεί μία έκθεση με ό,τι υλικό έχει μείνει.
Βέβαια, δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση και καμία επίσημη πρόταση εκ μέρους της οικογένειας προς τον δήμο, πέρα από το ενδιαφέρον που εξέφρασε σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς όπως έγινε γνωστό σκοπεύει να έρθει και πάλι στη Ρόδο για να ασχοληθεί λεπτομερώς για το θέμα.

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό όπως δήλωσε χτες και ο αντιδήμαρχος Ιαλυσού και Καμείρου Σάββας Χριστοδούλου, είναι να περάσει το ακίνητο με το κτηριακό συγκρότημα στην ιδιοκτησία του δήμου. Η ακίνητη περιουσία του δήμου είναι ένα μείζον θέμα καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια αποτελώντας εμπόδιο σε κάθε αξιοποίησή της.
Τα ακίνητα που είναι εγκαταλελειμμένα και βρίσκονται στην κατοχή του δήμου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο καθώς όπως στην προκειμένη περίπτωση με την οικογένεια Αγγελόπουλου, αποτελεί τροχοπέδη για την αξιοποίησή της.
«Υπήρχε ενδιαφέρον από την οικογένεια Αγγελόπουλου και μάλιστα η σύζυγός του σκηνοθέτη είδε τα κτήρια στην Ελεούσα. Έδειξε ενδιαφέρον να γίνει αξιοποίηση από την οικογένεια.

Δεν το έχουμε συζητήσει αναλυτικά, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον ώστε με συζήτηση να δούμε τι μπορεί να γίνει. Η σύζυγός του πήγε στην περιοχή, ξεναγήθηκε στους χώρους, της άρεσε και θέλει να γίνει κάτι εκεί σε σχέση με το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει η όχι. Είδε την περιοχή και είπε αν είναι δυνατόν ένας χώρος εκεί, αν φυσικά είναι δημοτικό ακίνητο, να φέρει σε αυτό το αρχείο του Αγγελόπουλου ώστε να δημιουργηθεί ένας εκθεσιακός χώρος.

Γι΄αυτό έγινε μια πρώτη συζήτηση. Της άρεσε ο χώρος αλλά δεν ξέρω αν θα προχωρήσει» δήλωσε ο κ. Καραταπάνης.
Με αφορμή αυτό το γεγονός κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την ιδιοκτησία, γιατί αν δε λύσουμε αυτό το πρόβλημα τότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αξιοποίηση, επενδύσεις και προγράμματα και οτιδήποτε άλλο. Πάντως έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μας είπε ότι θα το ξαναδεί για να το συζητήσουμε».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»