Είναι απαραίτητο το ντόπιο στοιχείο σε όλους τους τομείς…

Είναι απαραίτητο το ντόπιο στοιχείο σε όλους τους τομείς…

Είναι απαραίτητο το ντόπιο στοιχείο σε όλους τους τομείς…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 151 ΦΟΡΕΣ

Περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί –οριστικά- με το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών της ΠΑΕ Διαγόρας σε μια ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών, θα έλεγε κανείς πως προκύπτει και ένας προβληματισμός. Όχι σε σχέση με τους «νέους επενδυτές», τους οποίους δεν γνωρίζουμε καν ούτε πως τους λένε, αλλά στο γεγονός ότι για μια ακόμα φορά το ιστορικό αυτό σωματείο καταλήγει κατά τα φαινόμενα σε «μη ντόπια χέρια». Και είναι προφανές το ότι αυτό όσο να ‘ναι ενοχλεί τον υγιώς σκεπτόμενο κόσμο.

Χωρίς να υπάρχει καμία ρατσιστική διάθεση και δεδομένου του ότι έχουμε περάσει από τις λεγόμενες «ρομαντικές εποχές», καθώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο απευθύνεται πλέον «ψυχρά» σε επιχειρηματίες, εντούτοις για μια επαρχιακή ομάδα είναι λιγάκι «βαρύ».

Δεν ξέρω αν θα γίνει και… ασήκωτο (αυτό θα φανεί εν ευθέτω χρόνο) αλλά είναι όπως και να το κάνουμε λίγο… δυσκολοχώνευτο. Το ιδεατό σενάριο σε αυτές τις περιπτώσεις αντιλαμβάνεται κανείς πως θα ήταν να υπάρχει μια ομάδα εγχώριων, ντόπιων επιχειρηματιών που με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου της περιοχής μας θα κάνει τον προγραμματισμό που πρέπει. Και που πρώτα απ’ όλα θα πρέπει –επειγόντως- να περιλαμβάνει την κατασκευή νέου προπονητηρίου (και γηπέδου) γιατί χωρίς αυτά δεν μπορείς να πας πουθενά (και αν λες ότι θέλεις να πας, μάλλον το κάνεις για άλλους σκοπούς…).

Δυστυχώς όμως η διχόνοια (και η έλλειψη παραγόντων) που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο ροδιακό ποδόσφαιρο, εκ των πραγμάτων οδηγεί τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτοί που θα έρθουν, μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο και δεν έχω κανέναν λόγο στην παρούσα φάση να πω κάτι διαφορετικό. Όμως, επαρχιακή ομάδα χωρίς ντόπιο στοιχείο και στην διοίκηση της (και στο αγωνιστικό κομμάτι), είναι από μόνο του λίγο… προβληματικό. Ίσως…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα