Σ. Χριστοδούλου: Πολλά τα προβλήματα της καθημερινότητας στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Καμείρου

Σ. Χριστοδούλου: Πολλά τα προβλήματα της καθημερινότητας στις δημοτικές  ενότητες Ιαλυσού και Καμείρου

Σ. Χριστοδούλου: Πολλά τα προβλήματα της καθημερινότητας στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Καμείρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 345 ΦΟΡΕΣ

Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι εκείνα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Καμείρου, καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων, οι καθαρισμοί, οι καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων και η λειτουργία των επιχειρήσεων αναγκάζουν τις υπηρεσίες του δήμου να ασχολούνται εξ’ ολοκλήρου με αυτά.

Μάλιστα όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος των δύο περιοχών Σάββας Χριστοδούλου, η συνεχής ενασχόληση με την καθημερινότητα δεν επιτρέπει την προώθηση των μεγάλων και σοβαρών ζητημάτων. Ξεκινώντας από την Ιαλυσό, μία μεγάλη πόλη με 25.000 μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι γίνονται 50.000, αναφέρθηκε στο τι γίνεται αυτό το διάστημα λέγοντας ότι:

- Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής αγωγού και φρεατίων ομβρίων υδάτων στην παραλιακή τουριστική ζώνη.
- Έχουμε κάνει ασφαλτοστρώσεις στο παραλιακό μέτωπο που συνεχίζονται
- Σε περίπου 20 μέρες ενισχύεται η ύδρευση της Ιαλυσού με 10.000 κυβικά από το φράγμα Γαδουρά.
- Προχωρούν οι εργασίες στο Δημαρχείο Ιαλυσού.

«Τα μεγάλα έργα στην Ιαλυσό περιμένουν, αλλά η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να τα… σπρώξουμε περισσότερο. Πρόκειται για τον βρεφονηπιακό σταθμό, το κολυμβητήριο και όλα όσα θα της δώσουν πνοή» και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών λέγοντας τα εξής:

«Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στην Ιαλυσό είναι τα σκουπίδια. Πάμε το πρωί τα μαζεύουμε και οτιδήποτε υπάρχει εκεί, και το μεσημέρι η πλειοψηφία των κατοίκων βγάζει έξω από το σπίτι της τα πάντα. Ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και διάφορα άλλα. Με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά όλες οι υπηρεσίες του δήμου να ασχολούνται με την καθαριότητα.

Αυτό που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε είναι τα κλαδιά που βγάζουν οι κάτοικοι έξω από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία άσχημη εικόνα. ο πολίτης τα περιμένει όλα από τον δήμο. Όμως πρέπει να έχουμε συνεργασία με τους πολίτες γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε καθαρή πόλη». Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Ιαλυσό αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλές καταγγελίες από κατοίκους που ζητούν την παρέμβαση του δήμου για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.
Αναφερόμενος στον δήμο Καμείρου υπογράμμισε ότι και εκεί, το μεγάλο πρόβλημα είναι η καθημερινότητα.
Μάλιστα έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες ξεκινά η αγροτική οδοποιία στα χωριά, καθώς ο αγρότης πρέπει να διευκολύνεται για να πηγαίνει στα χωράφια του. Μιλώντας για τη διάβρωση των ακτών στην περιοχή, τόνισε πως αν δεν γίνει κάτι θα σταματήσει κάθε επένδυση για την περιοχή.

Στο παραλιακό μέτωπο έχουν χαθεί περιουσίες και η θάλασσα όπως είπε έχει φτάσει μέσα στα χωράφια των ανθρώπων. Με την ευκαιρία δήλωσε ότι έχει γίνει επικαιροποίηση της μελέτης για την Κρεμαστή, ενώ είναι έτοιμη και η περιβαλλοντική μελέτη και θα χρηματοδοτηθεί και για το δήμο Καμείρου.

Τέλος αναφέρθηκε και στους καθαρισμούς αγροτεμαχίων και ακινήτων μέσα σε κατοικημένες περιοχές λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι καθημερινά κατατίθενται αιτήματα από πολίτες για να καθαριστεί ακίνητο στην περιοχή τους καθώς επίσης και για κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων.
Σύμφωνα με τον ίδιο αν πρόκειται για δημοτικό ακίνητο θα το καθαρίσει ο δήμος, όμως στο ιδιωτικό οικόπεδο δεν μπορούν να το κάνουν.

Σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης στον οποίο θα σταλεί επιστολή για να το καθαρίσει. Αν δεν το κάνει τότε το καθαρίζει ο δήμος και χρεώνει το ποσό καθαρισμού στον ιδιώτη.
Πάντως ο κ. Χριστοδούλου παραδέχτηκε ότι οι καθαρισμοί έπρεπε να είχαν γίνει από τις αρχές του καλοκαιριού αλλά ο δήμος αδυνατεί με τα ελάχιστα μηχανήματα που διαθέτει και βρίσκονται συνέχεια στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα. παραδέχτηκε ότι ο δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο αν μπορεί να αναθέσει κάποια εργολαβία σε ιδιώτη ώστε να καθαριστούν τα επικίνδυνα αγροτεμάχια για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς