Κοινωνική και πολιτική τρικυμία προκαλεί σε Κάρπαθο – Κάσο το ακτοπλοϊκό

Κοινωνική και πολιτική τρικυμία προκαλεί σε Κάρπαθο – Κάσο το ακτοπλοϊκό

Κοινωνική και πολιτική τρικυμία προκαλεί σε Κάρπαθο – Κάσο το ακτοπλοϊκό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1145 ΦΟΡΕΣ

Παραιτήσεις ετοιμάζονται από την τοπική Νέα Δημοκρατία στα νησιά

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Καρπάθου και της Κάσου, η υπόθεση του ακτοπλοϊκού προβλήματος που υφίσταται μετά την ακύρωση του πρώτου δρομολογίου που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το πλοίο « Όλυμπους»

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ από τα «Καρπαθιακά Νέα» με χθεσινή του ανάρτηση ο Πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ. κ. Βάιος Ντρισμπιώτης εκφράζει την αγανάκτηση και την απογοήτευση του, τόσο τη δική του όσο και όλων των μελών, για την κατάσταση της ακτοπλοϊας και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όλη η τοπική ετοιμάζεται για παραίτηση.

“Τόσο εγώ σαν πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο Καρπάθου ,όσο και όλα τα μέλη που την απαρτίζουν εκφράζουμε την απογοήτευση και την αγανάκτηση μας (μετά και τα σημερινά γεγονότα με την μη αναχώρηση του πλοίου OLYMPUS από τον Πειραιά) με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου κ Ηρωικής νήσου Κάσου τόσο με τον Πειραιά όσο και με τα υπόλοιπα νησιά διασύνδεσης (Κρήτη,Ανάφη,Σαντορίνη,Χάλκη, Ρόδο).

Καλούμε όλους του βουλευτές Δωδεκανήσου και τον Υπουργό επικρατείας κ Γεραπετρίτη να ενεργήσουν άμεσα ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να μην χαθεί η εγχώρια κίνηση της τουριστικής περιόδου.

Η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση τόσο στο επιβατικό κοινό αλλά και η αβεβαιότητα για την τοπική οικονομία του Νησιού και του προϊόντος αυτής του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ αξίζουν τουλάχιστον ένα μεγάλο συγνώμη από τους εμπλεκόμενους .

Σαν πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο Καρπάθου ενημέρωσα κ το Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδακη για επικείμενη παραίτηση όλης της τοπικής σαν αντίδραση στην όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.”

Κατεβάζει... ρολά ο Δήμος Κάσου

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το νησί της Η.Ν. Κάσου εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου να παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία την ύστατη στιγμή εξαιτίας των κακών και καθυστερημένων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Αποφάσισε ομόφωνα και απαιτεί:

να γίνουν ενέργειες για την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση δρομολόγηση αξιόπλοου πλοίου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς προκαλείται τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην ήδη πληττόμενη τοπική κοινωνία.

Η δρομολόγηση πλοίων ειδικά για το νησί μας αποτελεί το σημαντικότερο μέσον επικοινωνίας και έχει άμεση εξάρτηση ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται .

Για τον παραπάνω λόγο

α) οι υπηρεσίες του Δήμου την Τρίτη 12 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί .

β) καλούνται όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι και όλοι οι επαγγελματίες του νησιού μέσω του κλεισίματος των επιχειρήσεων τους καθώς επίσης και ο κασιώτικος λαός για την ενεργή συμμετοχή τους στην συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Δήμου μας έξω από το δημοτικό κατάστημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

γ) να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρία σ’ όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας , στους αρμόδιους φορείς και σ’ όλο τον κασιώτικο λαό του νησιού και των παροικιών του.

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού