Β. Υψηλάντης: «Η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας σε Κάσο και Κάρπαθο αποτελεί αυτονόητο χρέος της πολιτείας»

Β. Υψηλάντης: «Η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας σε Κάσο και Κάρπαθο αποτελεί αυτονόητο χρέος της πολιτείας»

Β. Υψηλάντης: «Η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας σε Κάσο και Κάρπαθο αποτελεί αυτονόητο χρέος της πολιτείας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη μη εκτέλεση του δρομολογίου σε Κάσο -Κάρπαθο, του πλοίου“ Olympus” προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή ταλαιπωρία των συμπατριωτών μας για την ανεκτέλεστη γραμμή Καρπάθου - Κάσου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο, παίρνει ένα τέλος σήμερα με την μεταφορά τους, στους προορισμούς τους, με το κανονικό δρομολόγιο του πλοίου Blue Star Πάτμος. Εξετάζονται, από το υπουργείο ναυτιλίας, όλες οι δυνατές εναλλακτικές λύσεις, για την εκτέλεση του δρομολογίου προς Κάρπαθο - Κάσο, της προσεχούς Παρασκευής, μέχρι την υιοθέτηση οριστικής λύσης. Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, σε τηλεφωνική μου επικοινωνία, ζήτησα από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη την χρήση των έκτακτων μέσων που του παρέχει ο νόμος για την επίλυση του προβλήματος και ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα το πράξει.

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, το δρομολόγιο ΡΟΔΟΣ – ΧΑΛΚΗ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΚΑΣΟΣ – ΣΗΤΕΙΑ και επιστροφή θα ξεκινήσει στις 15.07.2022.

Η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με τα νησιά Κάσος και Κάρπαθος αποτελεί αυτονόητο χρέος της πολιτείας και εκεί κατατείνουν και οι προσωπικές μου προσπάθειες .»

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»