Συνεδριάζει σήμερα το συντονιστικό λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Συνεδριάζει σήμερα το συντονιστικό λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Συνεδριάζει σήμερα το συντονιστικό λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνων Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Π.Ε. Δωδεκανήσου.

Για τον λόγο αυτό, συγκαλείται εκτάκτως από τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστο Ευστρατίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου που θα συνεδριάσει στις 11.00 π.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης από την διαδικτυακή πλατφόρμα www.zoom.us

Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης είναι ο συντονισμός των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων, των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και πλήρους ετοιμότητας.
Σκοπός της συνεδρίασης είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των φορέων στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών στην Π.Ε.

Τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής:
1. Μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών
και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο. Ενημέρωση Πολιτών με Δελτία Τύπου
2. Επιτήρηση «ευπαθών περιοχών» – Μικτές Περιπολίες. Επάνδρωση πυροφυλακίων της πρώην Δασικής Υπηρεσίας.
3. Οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς.
4. Εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές Ρόδου.

Η Περιφέρεια προειδοποιεί
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι την Τετάρτη 13-7-2022, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Π.Ε. Δωδεκανήσου είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.
Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Για όλη την αντιπυρική περίοδο θα ισχύσει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στο Ν. 998/1979 (Α’ 289) στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 65925/577/31-5-2022 (ΑΔΑ ΩΧΥΓ7ΛΞ-ΥΘΝ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και για τις περιοχές των νήσων της Π.Ε. Δωδεκανήσου (Ρόδου, Σύμης, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου) που περιγράφονται σε αυτή από 2μ.μ. ως 6π.μ. της επόμενης ημέρας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας