Ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το... “Olympus”;

Ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το... “Olympus”;

Ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το... “Olympus”;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1034 ΦΟΡΕΣ

Η περίπτωση του πλοίου “Olympus” που τάχα θα δρομολογούσαν αλλά δεν δρομολόγησαν κι άφησαν «μισοπέλαγα» χιλιάδες νησιώτες αλλά και επισκέπτες τουρίστες διαλύοντας τις διακοπές των τελευταίων και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας σε Κάσο και Κάρπαθο, είναι ενδεικτική του πόσο το λεγόμενο «κράτος των Αθηνών» μας υπολογίζει.

Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θα πει αγώνας και αγωνία να ζει κάποιος σε ένα νησιωτικό χώρο, αφέθηκαν να διαφεντεύουν τις τύχες μας. Κι εμείς... κοιτούσαμε τα στραβά και παράλογα που δυστυχώς δεν παρουσιάστηκαν φέτος για πρώτη φορά, αλλά που εδώ και πολλές δεκαετίες βλέπουμε και ΔΕΝ τρομάζουμε πια!

Η άλλη περίπτωση, η εξώθηση σε παραίτηση του εξαιρετικού ανθρώπου Γρηγόρη Ρουμάνη από τη διοίκηση του νοσοκομείου μας (επειδή δεν σιώπησε στις αυθαιρεσίες των κομματικών) και οι παλινωδίες εδώ και πολλές εβδομάδες για τον διορισμό νέου διοικητή, είναι επίσης ενδεικτική για τον τόπο μας.

Έναν τόπο που αδυνατεί να υψώσει (δια των αιρετών εκπροσώπων του) συγκροτημένη και συντεταγμένη «φωνή διαμαρτυρίας» σε όλους όσοι παίζουν παιχνίδια πολιτικών ισορροπιών στις πλάτες μας.

Και στους άλλους που εκ των πραγμάτων είναι ανίκανοι ή πολιτικά ηλίθιοι να διορθώσουν με απλές κινήσεις και αποφάσεις όλα όσα εκθέτουν μια ολόκληρη προσπάθεια που γίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση σε τοπικό επίπεδο.

Όλα αυτά, μαζί με τα δεκάδες άλλα ατοπήματα που βασανίζουν τους νησιώτες μας, στοιβάζονται σε έναν μακρύ κατάλογο παρόμοιων παραλείψεων, που τέλος δεν έχει. Αυτό που με βεβαιότητα γνωρίζουμε όμως είναι το εξής:

Ότι δεν θα είναι μόνο οι πολίτες και οι νησιώτες που θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό! Η χρέωση, θα γίνει αντίστοιχα και σε εκείνους, που σιώπησαν, αδιαφόρησαν και κρύφτηκαν αρνούμενοι να δουν τα προβλήματα κατάματα. Κι ο καιρός, πλησιάζει.

Μιχ.Μ.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών