Το 2023 στη Ρόδο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WINGFOIL

Το 2023 στη Ρόδο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WINGFOIL

Το 2023 στη Ρόδο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WINGFOIL

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Από σήμερα θα ξεκινήσει στη Ρόδο μια σημαντική αθλητική διοργάνωση με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που δεν είναι άλλη από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «GWA WINGFOIL RACE CLASS». Σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν σαράντα αθλητές και δέκα αθλήτριες, εκ των οποίων οι οκτώ από την Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο ΔΟΠΑΡ δουλεύουν πάντα σ’ ένα πλαίσιο ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αποτελεί και το ζητούμενο στην μετά την πανδημία περίοδο, παρέχοντας πολλές επιλογές στους δυνητικούς επισκέπτες του νησιού.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα προβάλλει παγκοσμίως όχι μόνο το νησί μας, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι και τις 17 του μήνα, στη θαλάσσια περιοχή των Κρητικών θα συγκεντρωθούν οι καλύτεροι αθλητές κι αθλήτριες, έχοντας την ευκαιρία και οι επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν το εντυπωσιακό αυτό σπορ. Ν’ αναφερθεί ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό των αθλημάτων windsurfing, kitesurfing και foiling. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ελκυστικό και κατακτά όλο και περισσότερους οπαδούς, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Χθες, στο κτήριο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Γ.Β Καραγιάννης» πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, στην οποία κι έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των φορέων και υποστηρικτών της διοργάνωσης. Συντονίστρια ήταν η γενική γραμματέας, Φαίδρα Σπανού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου, πήρε πρώτος τον λόγο κι έκανε μια σημαντική αναφορά στην προσπάθεια μαζί με την Περιφέρεια και τον δήμο, ώστε η Ρόδος να διοργανώσει αυτό το πρωτάθλημα ενός νέου σπορ. Αποτελεί μάλιστα, στόχο του χρόνου να γίνει «σταθμός» το νησί και για το Παγκόσμιο, στις αρχές ή προς το τέλος της τουριστικής σεζόν. Ειδική αναφορά έγινε όσον αφορά τις κινήσεις αναγνώρισης του σπορ στην Ελλάδα, προκειμένου να διεξαχθεί το πρωτάθλημα και σ’ αυτό συνέβαλαν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο βουλευτής Γιάννης Παππάς, μαζί με την όποια στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου. Ειδική αναφορά έγινε στους χορηγούς, τους υποστηρικτές αλλά και τους εθελοντές που αποτελούν σημαντικό κομμάτι κάθε διεθνούς διοργάνωσης.

Ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, ο Νίκος Νικολής στάθηκε περισσότερο στη συνεργασία Επιμελητηρίου, Περιφέρειας και δήμου για την πραγματοποίηση αυτού του αγώνα ως μια εναλλακτική λύση τουρισμού και τόνισε πως δεν θα είναι… πυροτέχνημα, αφού το 2023 στη Ρόδο θα φιλοξενηθεί και το Παγκόσμιο. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ, Αλέξανδρος Κολιάδης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα προς όλα τ’ αθλήματα για οποιαδήποτε καινοτόμα διοργάνωση στη Ρόδο, ώστε να φιλοξενούνται όσο γίνεται περισσότερες, εκτός εκείνων που κάθε χρόνο μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Επίσης σημείωσε ότι, μέχρι ν’ αναλάβει και να διοργανώσει η Ρόδος το Ευρωπαϊκό αυτό πρωτάθλημα, προέκυψαν πολλά εμπόδια που ξεπεράστηκαν χάρη στο σχέδιο, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα των διοργανωτών.
Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου ήταν ο γενικός γραμματέας, Κώστας Σπανός, που τόνισε ότι εμπόριο δεν είναι μόνο η ανταλλαγή αγαθών και προϊόντων, αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων με… φόντο τις διοργανώσεις αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο νησί μας. Γι’ αυτό ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στο να διεξαχθεί στη Ρόδο ο αγώνας αυτός.

Ο Τομ Χάρτμαν, Tour Manager, ήταν ενθουσιασμένος, μιας κι ο αγώνας ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών σε επίπεδο συμμετοχών, αφού εκτός των Ευρωπαίων αθλητών, θα συμμετάσχουν κι αυτοί από την Αμερική και τη Βραζιλία. Μάλιστα είναι μια καλή ευκαιρία για την προβολή της Ρόδου και της Ελλάδας, δεδομένου του ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν θα έρθουν για πρώτη φορά στο νησί κι άλλοι το έχουν επισκεφθεί και τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο ο Χουάν Αντόνιο Αραγόν (Race Director), ο Άλβαρο Ονιέβα (Head Protest Judge), ο Κυριάκος Γιακουμάρος (εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής), ο πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου Τάκης Σταύρας, η Γκέμα Χαμάινι (Media Coordinator), καθώς και οι διεθνείς αθλητές Πάουλα Νοβότνα και Φραντσέσκο Καπούτζο. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, αναλόγως της θέσης τους, και ανέφεραν και κάποια στοιχεία περισσότερο τεχνικά που αφορούν τη θαλάσσια περιοχή και το σπορ.
Να σημειώσουμε πως σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της διοργάνωσης, πέραν από τους παραπάνω, έπαιξαν ο Ερυθρός Σταυρός, το ΕΚΑΒ κι ο ΡΟΤΑ .

Διαβάστε ακόμη

Στις 1-2 Ιουνίου τα «3α Δωδεκανησιακά Δάφνεια» στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Παίδες του Φοίνικα

Ηρακλής Μαριτσών: Ανανέωσε και ο Παγκράτης

Τζάμπολ τον Ιούνιο στο 3ο Ανοικτό Εργασιακό Κύπελλο μπάσκετ

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο