Επιπλέον δύο ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται η Ρόδος

Επιπλέον δύο ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται η Ρόδος

Επιπλέον δύο ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1076 ΦΟΡΕΣ

Με δύο επιπλέον πυροσβεστικά ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ενισχύθηκε χτες το νησί μας κατόπιν εντολής του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου.

Ο αρχηγός του Π.Σ., αποφάσισε να ενισχύσει το νησί μας καθώς χτες ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς στα Δωδεκάνησα βρισκόταν στο 4 και οι καιρικές συνθήκες, μπορούσαν να δημιουργήσουν εστίες φωτιάς.
Επίσης, εκτός από τα εναέρια και επίγεια μέσα, στη Ρόδο έφτασε χτες και μία από τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχύσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας. Όλα τα επίγεια μέσα και το προσωπικό τους αλλά και οι δασοκομάντος έφτασαν στη Ρόδο χτες στις 12 το μεσημέρι με το πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ”.

Επίσης με εντολή αρχηγού του Π.Σ., για όσο χρονικό διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός, επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού μας τίθεται ο περιφερειακός διοικητής Νοτίου Αιγαίου αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεχτικοί, αποφεύγοντας τις θερμές εργασίες, το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο πλησίον δασικών εκτάσεων καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Μάλιστα ζητά, αν πέσει στην αντίληψη κάποιου πολίτη καπνός ή φωτιά, να επικοινωνήσει άμεσα με το 199 δίνοντας πληροφορίες και τα ακριβή στοιχεία της τοποθεσίας.

Διαβάστε ακόμη

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες μας σήμερα το πρωί για τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων

Ποιοι κηρύχθηκαν έκπτωτοι στα τοπικά συμβούλια της Ρόδου

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο με φόντο την έκπτωση των δύο συμβούλων

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»