Αποσύρεται η εγκύκλιος για την κατάργηση του πενθημέρου στον επισιτισμό

Αποσύρεται η εγκύκλιος για την κατάργηση του πενθημέρου στον επισιτισμό

Αποσύρεται η εγκύκλιος για την κατάργηση του πενθημέρου στον επισιτισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 427 ΦΟΡΕΣ

Στον «πάγο» μπαίνει προσωρινά η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τα επισιτιστικά και τουριστικά καταστήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας για τον επισιτισμό και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού στην ουσία άνοιξε την «πόρτα» για την κατάργηση του πενθημέρου που διασφάλιζε η κλαδική σύμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, η ερμηνευτική εγκύκλιος, που έφερε την υπογραφή της γενικής γραμματέως Άννας Στρατινάκη, έδινε τη δυνατότητα να αυξηθεί αυθαίρετα κατά μία ημέρα η εβδομαδιαία εργασία, από 5 σε 6 ημέρες.

Ύστερα από το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η ερμηνευτική εγκύκλιος της γενικής γραμματέως, Άννας Στρατινάκη, το Υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στο πάγωμα της αύξησης του χρόνου εργασίας και να παραπέμψει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει το συνδικάτο εργαζομένων με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, φέρεται πως η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας επιρρίπτει την ευθύνη για το 6 ήμερο στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι ζήτησε από το Υπουργείο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη «ερμηνεία» των διατάξεων της κλαδικής σύμβασης που πρόσφατα είχε κηρυχθεί υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα επισιτισμού της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών