Φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή σε 35χρονο για σωματική βλάβη

Φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή σε 35χρονο για σωματική βλάβη

Φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή σε 35χρονο για σωματική βλάβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 314 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 35χρονος κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη σε βάρος 33χρονου στο νησί μας.

Η υπόθεση αφορά τη διαμάχη που φέρονται να έχουν οι δύο άνδρες οι οποίοι έχουν προβεί σε καταγγελία ο ένας για τον άλλο, ενώ ήδη ο 33χρονος έχει καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, σε βάρος 35χρονου γείτονα του, σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Χθες κατηγορούμενος μετά από καταγγελία που έκανε ο 33χρονος, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απλής σωματικής βλάβης αλλά και της εξύβρισης ήταν ο 35χρονος. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, έκρινε ένοχο τον 35χρονο μόνο για απλή σωματική βλάβη και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή.

Στο δικαστήριο για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του 35χρονου, παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 12 Δεκεμβρίου 2016 οπότε και ο 33χρονος κινούνταν πεζός προς το σπίτι του και τότε ο 35χρονος κατηγορούνταν ότι πήγε κατά πάνω του με το μηχανάκι του και φέρονταν να τον χτύπησε τόσο με αυτό όσο και το πόδι του στην κοιλιά, στο θώρακα, στο χέρι και στη βουβωνική χώρα προκαλώντας του απλή σωματική βλάβη, ήτοι εκδορές στον δεξί αγκώνα και στην κοιλιακή χώρα.

Από τον τρόπο με τον οποίο φέρονταν να τελέστηκε η σωματική βλάβη, δηλαδή με την επίθεση εναντίον του παθόντα με το μηχανάκι καθώς και από το μέρος του σώματος που ο κατηγορούμενος έπληξε τον παθόντα, δηλαδή την κοιλιά, τον θώρακα, το χέρι και τη βουβωνική χώρα, ήταν δυνατό να επέλθει κίνδυνος για τη ζωή του, αφού θα μπορούσε να πληγεί κάποιο καίριο ζωτικό όργανο.

Επίσης κατηγορούνταν ο 35χρονος ότι στις 5 Οκτωβρίου 2016, χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο τον 33χρονο προκαλώντας απλή σωματική βλάβη, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στις 3 το μεσημέρι προσέβαλε με λόγο την τιμή και την υπόληψή του.

Η καταγγελία και η καταδίκη του 33χρονου
Η υπόθεση αυτή παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό όλα έγιναν στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Οι δύο άνδρες είχαν χρόνια έχθρα και αντιδικία και το βράδυ εκείνο ο 33χρονος μετέβη έξω από το μπαρ όπου ο 35χρονος εργαζόταν και φέρεται να τον προκάλεσε να διαπληκτιστεί μαζί του. Όταν οι δύο άνδρες «ήρθαν» στα χέρια ο 33χρονος φέρεται να έβγαλε από τα ρούχα του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 15,5 εκατοστών και μήκους λάμας 6,5 εκατοστών και να επέφερε τραύμα στον 35χρονο σε σημείο κοντά στην καρωτίδα.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας, ενώ ο 33χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του, ο 33χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 33χρονο από τη Ρόδο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος 35χρονου γείτονα του.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 33χρονο για το αδίκημα αυτό και ομόφωνα για τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε και εκπροσώπησε στο δικαστήριο τον 33χρονο, ο κ. Αναστάσιος Διάκος, ενώ υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό του γείτονα ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες