Αθώοι και οι τρεις για την υποχώρηση οδοστρώματος στα Κοσκινού πριν 5 χρόνια

Αθώοι και οι τρεις για την υποχώρηση  οδοστρώματος στα Κοσκινού πριν 5 χρόνια

Αθώοι και οι τρεις για την υποχώρηση οδοστρώματος στα Κοσκινού πριν 5 χρόνια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 471 ΦΟΡΕΣ

Αθώα κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τρία άτομα που κατηγορούνταν για την υποχώρηση του οδοστρώματος, πριν από πέντε χρόνια στα Κοσκινού, λόγω διάβρωσης του εδάφους από βλάβη σε αγωγό ύδρευσης.

Σε δίκη ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκαν ο τότε πρόεδρος της κοινότητας, ο τότε διευθυντής Δικτύων Ύδρευσης Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΡ και ο προϊστάμενος της ίδιας επιχείρησης, κατηγορούμενοι για κοινώς επικίνδυνη σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια πλειόνων.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, απάλλαξε από την κατηγορία τους τρεις άνδρες κρίνοντάς τους αθώους.

Ειδικότερα, από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε αμέλεια των εμπλεκομένων αλλά αντίθετα ότι είχαν προβεί άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 28 Ιανουαρίου 2017 οπότε και οι εμπλεκόμενοι ενημερώθηκαν από κατοίκους της Κοινότητας Κοσκινού (από δύο άτομα), ότι ένας αγωγός ύδρευσης της περιοχής διερράγη λόγω σοβαρής βλάβης.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν ότι «παρά την ενημέρωση που είχαν, παρέλειψαν να προβούν στην άμεση αποκατάστασή της και μόνο δύο ημέρες αργότερα έστειλαν ειδικό συνεργείο. Στο μεσοδιάστημα όμως από τις επιμέρους συγκλίνουσες αμελείς πράξεις τους, επισυνέβη σοβαρή διάβρωση του εδάφους κάτω από το οδόστρωμα, υποσκαφή του δρόμου για περίπου 25-30 μέτρα με αποτέλεσμα τελικά την ολοσχερή υποχώρηση του οδοστρώματος, κοινώς, επικίνδυνη βλάβη από την οποία κινδύνευσε αόριστος αριθμός ανθρώπων».

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια