Η καλή σεζόν γεμίζει τα ταμεία του δήμου Ρόδου

Η καλή σεζόν γεμίζει τα ταμεία του δήμου Ρόδου

Η καλή σεζόν γεμίζει τα ταμεία του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 806 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση καταγράφουν τα έσοδα του δήμου Ρόδου, λόγω της καλής εξέλιξης της τουριστικής κίνησης στο νησί, γεγονός που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να ανταποκρίνονται πλέον στις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Κώστας Ταρασλιάς, όσο καιρό διήρκεσε η πανδημία, ο δήμος στήριξε τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, με διάφορους τρόπους, προχωρώντας και σε γενναίες ρυθμίσεις, όμως φέτος που η τουριστική σεζόν καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις θα πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους.

«Μετά από δύο χρόνια που το νησί μας πέρασε τεράστια οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού, είμαστε ικανοποιημένοι καθώς η αύξηση του τουρισμού βρίσκεται στο 8% σε σχέση με το 2019.

Αυτό αρχίζει σιγά-σιγά να αποτυπώνεται και στα έσοδα του δήμου γιατί οι επιχειρηματίες είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν πληρώνοντας τις οφειλές τους. Κάναμε για δύο ολόκληρα χρόνια προσπάθεια να μην επιβαρύνουμε την κοινωνία, αλλά φέτος που είναι μία χρονιά η οποία πάει καλά, διεκδικούμε από την πλευρά μας να γίνει μία τακτοποίηση όλων των υποχρεώσεων προς τον δήμο.

Ζητάμε να είναι συνεπείς σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, το τέλος ακαθαρίστων και όλα αυτά τα έσοδα που προέρχονται από την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση. Υπήρξαν κάποιες γενναίες ρυθμίσεις έως και τον Φεβρουάριο, μέχρι 100 δόσεις για όσους δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς και πολλοί πολίτες τις χρησιμοποίησαν.

Κάποιοι όμως ήταν ασυνεπείς, δεν ρύθμισαν τα χρέη τους με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις σήμερα να μη μπορούν να πάρουν τις νέες άδειες κοινοχρήστων γιατί δεν ήταν τυπικοί. Εμείς καλέσαμε τον κόσμο έστω και με μικρές δόσεις να μπει σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας από 1 Αυγούστου μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες θα μπορούν να καταθέτουν τα ποσά που οφείλουν ηλεκτρονικά, λέγοντας τα εξής:

«Εμείς στη διεύθυνση οικονομικών στοχεύουμε να εκσυγχρονίσουμε όλες μας τις υπηρεσίες με συνεχή εκπαίδευση προσωπικού ενώ προχωράμε και στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών μας συστημάτων καθώς η Ρόδος θα είναι η πρώτη περιοχή που μπαίνει στην πλατφόρμα για να μπορούν οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικά να καταθέτουν τα ποσά που πρέπει να εισπραχθούν για τη δραστηριότητά τους.

Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε μία ενημερωτική συνάντηση με λογιστές και επιχειρήσεις για το πώς θα λειτουργήσει αυτή η πλατφόρμα από 1 Αυγούστου. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στην εκάστοτε κρατική επιχορήγηση και τους ΚΑΠ, αλλά πρέπει και εμείς όταν μπορούμε να έχουμε έσοδα από πράγματα που μας ανήκουν να τα διεκδικήσουμε.

Φέτος παρατηρούμε ότι υπάρχει μία αύξηση στα έσοδα που έχουν να κάνουν με τα ακαθάριστα και το τέλος κοινοχρήστων. Θα μας βοηθήσει αυτό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να αναπροσαρμόσουμε και τον προϋπολογισμό μας καθώς θα έχουμε μεγαλύτερο έσοδο από το προϋπολογισθέν. Μία καλή εικόνα για το πού βρισκόμαστε θα έχουμε στο τέλος Αυγούστου».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος οι οικονομικών έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα διαδικασία όσον αφορά τον έλεγχο των λογαριασμών της ΔΕΗ για τα διάφορα τμήματα του δήμου.
Όπως τόνισε, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής οι λογαριασμοί είναι αυξημένοι και για τον λόγο αυτό θα ελέγξει πολλές παροχές ως προς τη νομιμότητά τους και κατά πόσο πρέπει να πληρώνονται από τον δήμο.

«Για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι υπερβολικό το κόστος που καλείται να πληρώσει ο δήμος με βάση πολλά αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΡ. Και μάλιστα επειδή κάποια από αυτά θα κλείσουν, θα πρέπει να κλείσουμε και τους αντίστοιχους λογαριασμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι ο έλεγχος θα περιλαμβάνει και ρευματοκλοπές καθώς στάλθηκε και σχετικό έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο