Tο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Laboratory Rhodes τον Αύγουστο στη Ρόδο

Tο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Laboratory Rhodes τον Αύγουστο στη Ρόδο

Tο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Laboratory Rhodes τον Αύγουστο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 460 ΦΟΡΕΣ

Το καθιερωμένο πλέον Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Laboratory- Rhodes (DLR) στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) είναι γεγονός.

Το Dance Laboratory-Rhodes (DLR) είναι μια ομάδα νέων Ρόδιων καλλιτεχνών, που αποφασίζει συνειδητά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των παραστατικών τεχνών στο νησί της Ρόδου σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Μανουκιάν, με στόχο την προβολή του Σύγχρονου Χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, μέσω σεμιναρίων και παραστάσεων, καθώς και να ενισχύσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου.

Ο στόχος του DLR για τη δημιουργία μιας γέφυρας πολιτισμού μεταξύ της Ρόδου και ευρωπαϊκών Ακαδημιών χορού επιτυγχάνεται φέτος και με περίσσια χαρά στις παραστάσεις του φετινού φεστιβάλ θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να συνεργαστούμε με την Ακαδημία και Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Salzburg της Αυστρίας (SEAD).

Φέτος το φεστιβάλ θα διαρκέσει από 1 έως 11 Αυγούστου 2022, εξασφαλίζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο θέαμα, εκπαίδευση και ευκαιρίες, καθιστώντας τη Δωδεκάνησο με έδρα την Ρόδο κέντρο πολιτισμού και ανταλλαγής.

Από τη 1 έως τις 10 Αυγούστου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα διεξαχθούν 4 στο σύνολο σεμινάρια σύγχρονου χορού στη Ρόδο, για όλα τα επίπεδα από διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους της διεθνούς σκηνής.

Από αυτά, τρία είναι σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού καθώς και ένα δημιουργικό σεμινάριο κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μια χορογραφία υπό την καθοδήγηση χορογράφου, η οποία θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου μπροστά σε κοινό.

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ξεκινώντας από 7 ετών περιλαμβάνοντας ενήλικες, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ηθοποιούς, μουσικούς και όλους όσοι τους ενδιαφέρει η κίνηση.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου