Εκτός τελικού στο Όρεγκον η Νικόλ Κυριακοπούλου

Εκτός τελικού στο Όρεγκον η Νικόλ Κυριακοπούλου

Εκτός τελικού στο Όρεγκον η Νικόλ Κυριακοπούλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

Στον προκριματικό του επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου συμμετείχαν χθες τα ξημερώματα η Ελένη Πόλακ και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στα 4,35 μ., και κατέλαβαν την 22η και 24η θέση αντιστοίχως. Οι αθλήτριες, αν είχαν υπερβεί τα 4,50 μ. στο Όρεγκον, θα μπορούσαν να έχουν διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

«Δυστυχώς φέτος τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα. Στους αγώνες που έκανα δεν βρήκα τις συνθήκες που θα ήθελα, ενώ και στην προετοιμασία τα πράγματα δεν είχαν πάει όσο καλά θα ήθελα. Συνεχίζουμε με χαμόγελο», είπε η πρωταθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, ενώ από την πλευρά της η Ελένη Πόλακ δήλωσε: «Ήμουν καλά σήμερα και θα ήθελα να έχω περάσει τα 4,50 μ., ανεξάρτητα από το αν θα έμπαινα στον τελικό».

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι, όπως αναμενόταν άλλωστε, στον τελικό του αγωνίσματος. Η πρωταθλήτριά μας χρειάστηκε μόλις ένα έγκυρο άλμα στα 4,50 μ. για να προκριθεί στον τελικό, που θα γίνει τα ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδος.

Η «χρυσή» το 2017 στο Λονδίνο και «χάλκινη» το 2019 στην Ντόχα, μπήκε με αυτοπεποίθηση στη διοργάνωση, αφού είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να βρεθεί σε ύψη που θα την ανεβάσουν στο βάθρο των νικητριών.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη κι έπειτα δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει υψηλότερα, αφού ο αγώνας ολοκληρώθηκε νωρίτερα και ο πήχης δεν έφτασε ποτέ στο όριο των 4,65 μ.

«Είχε λίγο αέρα, που ωστόσο νομίζω λειτούργησε θετικά για εμένα. Είχα ένα μικρό πρόβλημα στα δοκιμαστικά, αφού αρχικά ήταν να ξεκινήσω με ένα άλλο κοντάρι, ωστόσο τελικά μπήκα με ένα μικρότερο», είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: «Το επίπεδο στο αγώνισμα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είμαστε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα γίνει ένας καλός αγώνας. Οι δύο Αμερικανίδες είναι στη χώρα τους και θέλουν τη διάκριση. Εγώ είμαι σχεδόν στη χώρα μου, αφού εδώ είναι το σπίτι μου και στις κερκίδες υπάρχουν φίλοι και συγγενείς, οπότε θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Ίσως χρειαστεί 4,80 μ. για μετάλλιο, ίσως και λίγο χαμηλότερα».

Η Χόλι Μπράνσοου (Μεγάλη Βρετανία) ήταν η μόνη από τα φαβορί του αγωνίσματος που έμεινε εκτός, καθώς έσπασε το κοντάρι της κι επέλεξε να μη συνεχίσει.

Οι αθλήτριες που προκρίθηκαν στον τελικό:
Σου (Κίνα ) 4,50μ.
Ναζότ (ΗΠΑ) 4,50μ.
Μούρτο (Φινλανδία) 4,50μ.
Σαπέλ (Γαλλία) 4,50μ.
Μόρις (ΗΠΑ) 4,50μ.
Ότκερε (Γερμανία) 4,50μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,50μ.
Κένετι (Αυστραλία) 4,50μ.
Μακταγκάρτ (Ν. Ζηλανδία) 4,50μ.
Σεβριέρ (Γαλλία) 4,50μ.
Νιούελ (Καναδάς) 4,50μ.
Λιόν (ΗΠΑ ) 4,35 μ.
Μόζερ (Ελβετία) 4,35 μ.
Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,35 μ.
Λι (Κίνα) 4,35 μ.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.