Όλα γίνονται λάθος, από τα χαμηλά έως και τα ψηλά...

Όλα γίνονται λάθος, από τα χαμηλά έως και τα ψηλά...

Όλα γίνονται λάθος, από τα χαμηλά έως και τα ψηλά...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 111 ΦΟΡΕΣ

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με το ποδόσφαιρο της περιοχής μας είναι αναμφίβολα στενάχωρα και άκρως προβληματικά.

Η Ρόδος δεν μπόρεσε καν να «κατέβει» σε ορισμένα παιχνίδια της Super League 2 και υπέστη ουσιαστικά έναν εξευτελισμό, ο Διαγόρας δεν μπορεί να ξέρει ακόμα τι περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα καθώς υπάρχει αβεβαιότητα και γενικώς η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ρευστή.

Οι καταστάσεις αυτές, δεν έχουν «γεννηθεί» ξαφνικά, ούτε προέκυψαν από την πρόσφατη αγωνιστική περίοδο.

Είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με έναν γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει συνολικά στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας τα τελευταία αρκετά χρόνια. Είναι φανερό πως σχετίζονται με την αντίληψη και τη νοοτροπία των παραγόντων απέναντι στον «βασιλιά των σπορ».

Και είναι προφανέστατο ότι τα πάντα συνδέονται άρρηκτα και με τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Όλα είναι αλληλένδετα διότι το ποδόσφαιρο είναι πάντοτε μια αλυσίδα. Από την χαμηλότερη ερασιτεχνική κατηγορία μέχρι και την υψηλότερη επαγγελματική. Αν κάτι γίνεται λάθος από τη βάση, το ίδιο λανθασμένα θα συνεχιστεί και στα πιο «ψηλά στρώματα». Είναι νομοτελειακό.

Έτσι λοιπόν όταν κάτι λάθος γίνεται στο τοπικό (που είναι φανερό το ότι γίνεται), δεν μπορούμε να έχουμε αξιώσεις στις πιο πάνω κατηγορίες. Όταν οι προτεραιότητες που θέτουν οι παράγοντες των ερασιτεχνικών κατηγοριών δεν είναι αυτές που πρέπει και δεν «συνάδουν», τότε πως στο καλό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να πετύχουμε κάτι καλύτερο; Γιατί το γνωστό, «κουμάντο κάνει αυτός που βάζει τα λεφτά», πρέπει να καταλάβουμε ότι εμπεριέχει κινδύνους και δεν αποτελεί θέσφατο αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά για πρόοδο. Με αποτέλεσμα να γίνονται όλα λάθος.

Για παράδειγμα. Στο ερασιτεχνικό, όταν ξοδεύεις κάθε χρόνο ένα κάρο λεφτά για να κάνεις μεταγραφές και να αποκτάς μισθοφόρους χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτε άλλο, πώς μπορείς να πετύχεις κάτι υγιές;

Στο επαγγελματικό, όταν βάζεις τον πήχη ψηλά και μιλάς για Super League 1, ενώ την ίδια ώρα δεν έχεις γήπεδο για να προπονηθούν οι παίκτες (και καλά-καλά και για να αγωνιστούν), πώς μπορούν να σε πάρουν στα σοβαρά;

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα