Υπεγράφη η σύμβαση για τη δωρεά του ιδρύματος Νεστορίδη στα Κολύμπια

Υπεγράφη η σύμβαση για τη δωρεά του ιδρύματος Νεστορίδη στα Κολύμπια

Υπεγράφη η σύμβαση για τη δωρεά του ιδρύματος Νεστορίδη στα Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1182 ΦΟΡΕΣ

Αφορά τη μονάδα φροντίδας άπορων ηλικιωμένων

Υπεγράφη χθες η προγραμματική σύμβαση για τη μονάδα φροντίδας άπορων ηλικιωμένων ανθρώπων στα Κολύμπια, που θα χρηματοδοτηθεί με 600.000 ευρώ από το Ίδρυμα «Ιωάννη και Πάολας Νεστορίδη».

Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ιδρύματος «Ιωάννη και Πάολας Νεστορίδη». Μεταξύ άλλων, η σύμβαση που υπεγράφη προβλέπει τα εξής:

«Άρθρο 1
Σκοπός και Περιεχόμενο της Σύμβασης

Σκοπός της παρούσας Σύμβασης είναι η διαμόρφωση υφιστάμενου χώρου- τμήματος κτηρίου, το οποίο βρίσκεται εντός του αγροτικού συγκροτήματος «San Benedetto», στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου και εντός του οποίου στεγάζεται το Παράρτημα ΑμΕΑ Δωδεκανήσου του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε μονάδα φροντίδας άπορων ηλικιωμένων ανθρώπων.

Άρθρο 2
Αντικείμενο της Σύμβασης

Αντικείμενο της παρούσας Σύμβασης είναι το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης τμήματος του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται εντός του αγροτικού συγκροτήματος «San Benedetto», στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου (τεμάχιο διανομής αγροκτήματος 181) και εντός του οποίου στεγάζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον σκοπό της παρούσας, μονάδα φροντίδας απόρων ηλικιωμένων ανθρώπων.

Οι ειδικότερες παρεμβάσεις- εργασίες που απαιτούνται για την επίτευξη του ως άνω έργου, περιγράφονται λεπτομερώς και αναλυτικώς στις σχετικές άδειες εργασιών και τον οικείο προϋπολογισμό του έργου.

Άρθρο 3
Χρονική διάρκεια της Σύμβασης – Χρονοδιάγραμμα του έργου

Η ισχύς της παρούσας Σύμβασης αρχίζει κατά την ημερομηνία υπογραφής της και διαρκεί μέχρι και την ημερομηνία παράδοσης του έργου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ενδεικτικά υπολογίζεται ότι η διάρκεια της παρούσας Σύμβασης θα ανέλθει στους δεκαοκτώ (18) μήνες από τη σύναψή της. Παράταση της διάρκειάς της μπορεί να προβλεφθεί με απόφαση των αρμόδιων οργάνων των Συμβαλλόμενων Μερών, κατόπιν εισήγησης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 7 της παρούσας.

Άρθρο 4
Φορέας υλοποίησης του αντικειμένου της σύμβασης

Φορέας υλοποίησης του προαναφερθέντος Προγράμματος ορίζεται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές μελέτες.

Άρθρο 5
Προϋπολογισμός, πόροι και τρόπος χρηματοδότησης του Προγράμματος

Η συνολική δαπάνη του περιγραφόμενου στο άρθρο 2 της παρούσης, έργου ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων χιλιάδων (600.000,00) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη». Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται όλες οι επιμέρους δαπάνες προκειμένου να εκτελεστεί η παρούσα Σύμβαση.

Η καταβολή του ανωτέρω ποσού θα γίνεται τμηματικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη» προς την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών του έργου και σύμφωνα με το οικείο χρονοδιάγραμμα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποξήλωσης και καθαίρεσης, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, παρουσία της κοινής Επιτροπής παρακολούθησης του άρθρου 7 και εκπροσώπου της Εφορίας Νεοτέρων μνημείων, για επιθεώρηση του φέροντος σκελετού του κτηρίου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανάγκη εργασιών αποκατάστασης πέραν των προβλεφθέντων στον προϋπολογισμό, θα υποβληθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τις τιμές μονάδας του ήδη υποβληθέντος προϋπολογισμού.

Η επιπλέον δαπάνη θα καλυφθεί από το Ίδρυμα.

Άρθρο 6
Δικαιώματα και υποχρεώσεις των Συμβαλλομένων Μερών

Για την υλοποίηση του έργου που προβλέπεται στην παρούσα Σύμβαση καθένα από τα Συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνει τις κατωτέρω υποχρεώσεις:

α. Ο Ο.Τ.Α. β’ βαθμού «περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», ως φορέας υλοποίησης του έργου, αναλαμβάνει:
• Τη διεξαγωγή της διαδικασίας σύναψης, εποπτείας και επίβλεψης της δημόσιας σύμβασης για την εκτέλεση του οικείου έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016, όπως ισχύει σήμερα, και την παρούσα Σύμβαση.

• Την ανάθεση της επίβλεψης των επιμέρους εργασιών του έργου σε αρμόδιο υπάλληλο των τεχνικών υπηρεσιών του, ο οποίος από το χρονικό σημείο της ανάθεσης του έργου σε ιδιώτη εργολάβο θα αντικαταστήσει τη μέχρι τότε επιβλέπουσα μηχανικό.

• Την τοποθέτηση στον χώρο του έργου πινακίδας, όπου θα αναφέρεται ο φορέας χρηματοδότησης.

• Την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου.

• Τον ορισμό εκπροσώπου του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 7 της παρούσας.

• Την παράδοση του έργου στο ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη»

β. Το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΟΛΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ», ως φορέας χρηματοδότησης του έργου, αναλαμβάνει:
• Τη χρηματοδότηση του έργου µε το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων (600.000,00) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. καθώς και τυχόν υπερβάσεις που θα προκύψουν από τις εργασίες αποκατάστασης του άρθρου 5.

• Την καταβολή του εν λόγω ποσού προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών του έργου.

• Την παράδοση στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όλων των πολεοδομικών αδειών και εν γένει των διοικητικών εγγράφων, των μελετών και οποιουδήποτε άλλου δημοσίου ή διοικητικού εγγράφου, έχει στην κατοχή του και το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης.

• Τον ορισμό εκπροσώπου του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 7 της παρούσας.

• Την παραλαβή του έργου από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

• Πριν την παράδοση του έργου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου, τον εξοπλισμό, του διαμορφωθέντος τμήματος κτηρίου με τα αναγκαία για τη λειτουργία του, ως μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, κινητά πράγματα και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό (ασανσέρ, σύστημα θέρμανσης ψύξης και ηλιακοί συλλέκτες).

• Την παράδοση του έργου μετά του ως άνω κινητού και μηχανολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

Το Ίδρυμα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΟΛΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ» δεν φέρει ουδεμία αστική ευθύνη έναντι τρίτων από τη διεξαγωγή της διαδικασίας σύναψης, εποπτείας και επίβλεψης της δημόσιας σύμβασης για την εκτέλεση του οικείου έργου αλλά και από την εκτέλεση του έργου αυτού καθ’ εαυτού.

γ. Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», αναλαμβάνει:
• Τον ορισμό εκπροσώπου του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 7 της παρούσας.

• Μετά την ολοκλήρωση του έργου, την παραλαβή και συντήρηση του τμήματος του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται εντός του αγροτικού συγκροτήματος «San Benedetto», στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου (τεμάχιο διανομής αγροκτήματος 181), καθώς τη διαχείριση, στελέχωση και λειτουργία της μονάδας φροντίδας απόρων ηλικιωμένων ανθρώπων.

• Την παραλαβή του έργου, μετά του ως άνω κινητού και μηχανολογικού του εξοπλισμού, από το Ίδρυμα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΟΛΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη