Οι προκηρύξεις ενόψει της νέας χρονιάς

Οι προκηρύξεις ενόψει της νέας χρονιάς

Οι προκηρύξεις ενόψει της νέας χρονιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 156 ΦΟΡΕΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η ΕΠΣ Δωδεκανήσου τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μερικά από τα βασικά σημεία είναι και τα ακόλουθα:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Για την Α’ Κατηγορία, έως τις 05 Αυγούστου 2022, Ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.
- Για τη Β’ Κατηγορία Όμιλος Ρόδου, έως 12 Αυγούστου 2022, Ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.
- Για τη Β’ Κατηγορία Όμιλο Νήσων, τη Γ’ κατηγορία και το Κύπελλο Όμιλος Ρόδου και Νήσων έως τις 29 Αυγούστου 2022, Ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.
- Για τη δήλωση συμμετοχής υποδομών (Κ-16, Κ-14) μέχρι τις 29 Αυγούστου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Αναλόγως των δηλώσεων συμμετοχής για τις υποδομές (συγκεκριμένα Κ-14), θα υπάρξει τροποποίηση της παρούσας προκήρυξης για τις συγκεκριμένες κατηγορίες (Κ-14).

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Δήλωση Συμμετοχής θα συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα κοινοποιηθούν στο site της Ε.Π.Σ.Δ. (www.epsdod.gr). Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο που ορίζεται:
Για το Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας 100,00 €
Για το Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας 80,00 €
Για το Πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας 50,00 €
Για το Κύπελλο Δωδεκανήσου 50,00 €
Για το Κ-16 και Κ-14 Δωδεκανήσου 20,00€, αντίστοιχα.

Τα ανωτέρω χρηματικά παράβολα, μπορούν να κατατίθενται απευθείας στη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Δ., είτε με κατάθεση στον Τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Π.Σ.Δ. και αποστολή της σχετικής απόδειξης κατάθεσης

ΕΝΑΡΞΗ :
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 08 και 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1ος & 2ος όμιλος Ρόδου: 22 & 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3ος όμιλος Νήσων: 29 & 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: 15 και 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
και τα Πρωταθλήματα υποδομών (Κ-16, Κ-14), 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

*Μετά τις καταληκτικές ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής, οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων ενδέχεται να τροποποιηθούν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Α. Τα Σωματεία της Α΄, Β΄, Γ’ & Υποδομών (Κ-16, Κ-14) Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή, βοηθό προπονητή ή προπονητή τερματοφυλάκων με κάρτα τριετίας της Ε.Π.Ο. σε ισχύ. (Όπως προβλέπει ο κανονισμός προπονητών 2022- 2023 και Απόφαση Ε.Θ. 04/20.07.2022 της ΕΠΣΔ).

Οι προπονητές των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.

Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.

Οι προπονητές των σωματείων της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.

Οι προπονητές των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.

Β. Από την υποχρέωση πρόσληψης διπλωματούχου προπονητή εξαιρούνται τα Σωματεία στα νησιά ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ- ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΛΕΡΟΣ - ΝΙΣΥΡΟΣ - ΤΗΛΟΣ –ΣΥΜΗ- ΚΑΡΠΑΘΟΣ.

Γ. Προπονητές, βοηθοί προπονητές ή προπονητές τερματοφυλάκων (με κάρτα τριετίας της Ε.Π.Ο. σε ισχύ) για όλες τις κατηγορίες Α’, Β’, Γ’ και Υποδομών (Κ-16, Κ-14) πρέπει να παραλάβουν από την Ε.Π.Σ.Δ., ειδικό Δελτίο εισόδου για τον αγωνιστικό χώρο (Τεχνική περιοχή), πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες. Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει τη συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.(Άρθρο 19 παρ. 12 του ΚΑΠ)

ΣΤ. Η παράβαση των απαγορεύσεων της παρούσης παραγράφου συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και με χρηματική ποινή. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με βαθμούς τρείς (3) και τέρματα 3-0 εκτός εάν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα.

Α. Απαγορεύεται η συμμέτοχη σε αγώνα ή αγώνες του Πρωταθλήματος και Κυπέλου της Γ’ κατηγορίας, περισσότερων από τρεις (3) ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των τριάντα έξι (36) ετών (Άρθρο 37 παρ. 4, ΚΑΠ). Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2022- 2023 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01/01/1986.

Β. Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της παραπάνω διάταξης πριν από την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας ή των υπαίτιων ομάδων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του ΚΑΠ. κυρώσεις, εφόσον όμως η ιδία παράβαση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια, του αγώνα λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση, η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 9 του ΚΑΠ, κύρωση. Σε κάθε περίπτωση ο διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα με συμμετοχή περισσότερων από τρεις (3) ποδοσφαιριστές για τη Γ’ κατηγορία άνω των τριάντα έξι (36) ετών, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Γ. Δικαίωμα συμμετοχής να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 14 ετών, νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 (από την ημέρα των γενεθλίων και μετά). (Άρθρο 19 παρ. 11γ’ του ΚΑΠ).

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων