Άννα Μισέλ - Ασημακοπούλου: «Πρέπει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα»

Άννα Μισέλ - Ασημακοπούλου: «Πρέπει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα»

Άννα Μισέλ - Ασημακοπούλου: «Πρέπει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Αυτό τόνισε κατά τη χθεσινή της επίσκεψη η ευρωβουλευτής

«Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε την οικονομία της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε χθες από τη Ρόδο όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της “This is Greece” στα νησιά του Αιγαίου, η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ευρωβουλευτής ξεκίνησε την περιοδεία της στη Ρόδο από τη συνάντησή της με τον περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, χθες το πρωί, συνοδευόμενη από την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, κ. Έφη Χαραλαμποπούλου.

Σε δηλώσεις της λίγο πριν από τη συνάντησή της με τον περιφερειάρχη, η κ. Ασημακοπούλου, καταρχάς εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στη Ρόδο καθώς είχε πολύ καιρό να έρθει λόγω covid και ανέφερε ότι η επίσκεψή της γίνεται στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει με διπλή ιδιότητα: ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο, μαζί με τα Επιμελητήρια, να συζητήσουν για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αλλά και να προβάλουν τις ομορφιές της Ρόδου ως τουριστικό προορισμό στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η κ. Ασημακοπούλου (στη μέση) κατά την άφιξή της στην περιφέρεια συνοδευόμενη από την κ. Χαραλαμποπούλου
Η κ. Ασημακοπούλου (στη μέση) κατά την άφιξή της στην περιφέρεια συνοδευόμενη από την κ. Χαραλαμποπούλου

Με τη δεύτερη ιδιότητά της, ως εκπρόσωπος της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κάνει μία περιήγηση στα νησιά μας, για να υπενθυμίσει ότι «This is Greece», «γιατί υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αμφισβητούν αν... αυτή είναι η Ελλάδα και θα πρέπει να είμαστε σίγουροι στο εξωτερικό ότι καταλαβαίνουν πού βρισκόμαστε», είπε η ευρωβουλευτής.

Εκτός από τον περιφερειάρχη, η κ. Ασημακοπούλου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, αργά το μεσημέρι, όπως και τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο ενώ είδε φίλους και γνωστούς που έχει εδώ.

Το σαββατοκύριακο θα μεταβεί στο Καστελλόριζο για να στείλει το ίδιο μήνυμα. Και είπε χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα το στέλνουμε από παντού. This is Greece, αυτή είναι η Ελλάδα μας και εμείς στο ευρωκοινοβούλιο, η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παλεύουμε για τα εθνικά μας συμφέροντα, παλεύουμε για την Ελλάδα. Για την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της υπερηφάνειας».

Χθες το βράδυ, η ευρωβουλευτής επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην οποία μετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων, και κατά την ομιλία της θα παρουσίαζε ευκαιρίες χρηματοδότησης αλλά και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαλεία ψηφιακά τα οποία έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία βοηθούν την ελληνική επιχειρηματικότητα.

«Η Ε.Ε. έχει ένα τεράστιο δίκτυο εμπορικών συμφωνιών και επίσης έχει και πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης όπως όλοι ξέρουμε. Οπότε, ο στόχος είναι να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα παντού», τόνισε ακόμη.

Ερωτηθείσα σχετικά με θέματα που αφορούν ειδικότερα στη Ρόδο και την περιοχή μας, δήλωσε ακόμη: «Μαθαίνω με μεγάλη χαρά ότι ο τουρισμός φέτος είναι σε ανεπανάληπτα επίπεδα, ακόμα πιο ψηλά από το 2019. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε την οικονομία της Ρόδου, όχι μόνο σε επίπεδο τουριστικό, σε όλα τα επίπεδα». Χθες επρόκειτο να ενημερωθεί και από τον περιφερειάρχη και από τον δήμαρχο για τις δικές τους προτεραιότητες, όσο αυτές άπτονται βεβαίως των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρόδος είναι μία περιοχή η οποία έχει ένα μεγάλο πακέτο τώρα για τα ευρωπαϊκά θέματα και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δημόσια διαβούλευση που γίνεται με ενδιαφέρον για τους στρατηγικούς στόχους του νέου προγράμματος, θέματα που συζήτησαν με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Ερωτηθείσα, τέλος, σχετικά με τα καύσιμα είπε ότι ανησυχούν όλοι και προετοιμάζονται ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει μία προετοιμασία πάρα πολύ καλή σε σχέση με άλλες χώρες και θύμισε αυτό που λέει ο πρωθυπουργός ότι «έχουμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή λύση και γι’ αυτό περιμένουμε η Ευρώπη να σταθεί για άλλη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη