Εκτεταμένη ανακαίνιση θα γίνει στο κυνοκομείο της Ρόδου

Εκτεταμένη ανακαίνιση θα γίνει στο κυνοκομείο της Ρόδου

Εκτεταμένη ανακαίνιση θα γίνει στο κυνοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 499 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της εκτεταμένης ανακαίνισης του δημοτικού κυνοκομείου.

Το παραπάνω έκανε γνωστό, στο πλαίσιο συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε χθες, η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος κ. Κική Αποστολίδη-Πάττα, η οποία τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε το κυνοκομείο με τον εργολάβο και βρήκαν τρόπο που θα φυλάνε τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, μιας και οι εργασίες που θα γίνουν είναι πολύ μεγάλες. Ανάμεσα σε άλλα, είναι το δίκτυο ύδρευσης και το δίκτυο αποχέτευσης, επίσης θα οργανωθεί το κέντρο που υπάρχει μέσα με ιατρείο με αίθουσα, όπως χρειάζεται, για τον κτηνίατρο που θα μπορεί να πάει και να περιθάλπτει τα ζώα.

Στη συνέχεια, η κ. Πάττα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί πλέον το κυνοκομείο να φιλοξενεί ζώα καθώς δεν μπορούν να τα καλύψουν και πρέπει να υπάρχει μέριμνα από όλους γιατί αδυνατούν και επίσης θα είναι πολύ δύσκολο όταν οι εργασίες θα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η εντεταλμένη, θέλησε ακόμη να πει ότι μέσα από την εμπειρία της στον πρωτογενή τομέα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα θέμα παιδείας και πρέπει να εμπεδωθεί ότι τα ζώα είναι φίλοι μας και δεν μπορούν να κακοποιούνται και να υπάρχουν ζώα εξαθλιωμένα. Γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και όχι να τα πηγαίνουμε στο κυνοκομείο, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά είναι προτιμότερο να μην πάρουμε κάποιο ζώο συντροφιάς. Εκείνο που θέλουν να κάνουν είναι να προωθήσουν την υιοθεσία και παράλληλα βοηθούν τα αδέσποτα.

Για τα ανεπιτήρητα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, δηλαδή τις κατσίκες και τελευταία τα γουρούνια.
Όπως είπε, η πρόσφατη συνάντηση που συγκάλεσε στον δήμο είχε αποτελέσματα, μοίρασαν τις αρμοδιότητες με την περιφέρεια που όμως και οι δύο δεν διαθέτουν το προσωπικό για να ανταπεξέλθουν. Πρόσφατα επισκέφθηκαν την Πυλώνα όπου δημιουργήθηκε μία άσχημη κατάσταση με ζώα που βρίσκονταν σε κακές συνθήκες. Έτσι, για ακόμα μία φορά, καλούν όλους τους συμπολίτες μας που έχουν παραγωγικά ζώα να συνετιστούν και προσπαθούν να τους μεταδώσουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας