Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας σήμερα στο Καστελλόριζο

Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας σήμερα στο Καστελλόριζο

Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας σήμερα στο Καστελλόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 393 ΦΟΡΕΣ

Συνέδριο με θέμα «Το Δίκαιο της Θάλασσας», διοργανώνει σήμερα στο Καστελλόριζο, η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) με τη συμμετοχή 12 γερουσιαστών και βουλευτών μελών της ΠαΔΕΕ, καθώς και εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο συνέδριο αναμένεται να βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός εξωτερικών Ν. Δένδιας, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς, αλλά και ο πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.

Είναι η δεύτερη χρονιά που η ΠαΔΕΕ διοργανώνει ένα τέτοιο συνέδριο στο ακριτικό νησί, καθώς πέρσι οι εργασίες του με την ίδια θεματολογία διεξήχθησαν στις αρχές Αυγούστου.

Φέτος, από πλευράς Δ.Σ. ΠαΔΕΕ θα δώσουν μεταξύ άλλων το «παρών» ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης, η Α’ αντιπρόεδρος Έφη Τριανταφυλλοπούλου, βουλευτής του Ontario Καναδά, ο Β’ αντιπρόεδρος Στάθης Γεωργανάς, βουλευτής της Πολιτείας Νότιας Αυστραλίας, ο ταμίας Στέφαν Πάππας, γερουσιαστής της Πολιτείας Wyoming των ΗΠΑ και το μέλος Εµµανουέλα Λαµπροπούλου, βουλευτής της πολιτείας Quebec Καναδά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πολυμελής αποστολή έφτασε στο Καστελλόριζο χτες, και θα αναχωρήσει αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου, λαμβάνοντας μέρος στο συνέδριο υπό τη μορφή στρογγυλής τραπέζης. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στη νήσο Ρω, γύρος του νησιού με σκάφη, όπως επίσης επίσκεψη και στα σημεία που γυρίστηκε η ταινία Mediterraneo.

Πρόκειται για ένα συνέδριο διεθνούς ενδιαφέροντος, οι εργασίες του οποίου αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, εξαιτίας και της νέας όξυνσης των σχέσεων με τη γείτονα χώρα έπειτα από την προκλητική ρητορική του προέδρου Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης, η Δόννα Ραπτάκη, ο π. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο δημοσιογράφος και ο ιδρυτικός δικηγόρος της ΠΑΔΕΕ και διπλωματικός της σύμβουλος, Γεώργιος Νούλας, πραγματοποίησαν συνάντηση για την προετοιμασία αυτής της διοργάνωσης.

Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα από διάλογο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) κατά τη διάρκεια του περσινού συνεδρίου. Στις δραστηριότητες της ΠαΔΕΕ περιλαμβάνονται:

Ψηφίσματα και δράσεις για ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Εκστρατεία για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Πραγματοποίηση ημερίδων και συναντήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με θέμα την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, των ελληνικών επενδύσεων και της τουριστικής ανάπτυξης. Συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, τη βουλή των Ελλήνων και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού Δραστηριοποίηση με στόχο τη συμβολή της Ελληνικής Ομογένειας στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Απαρτίζεται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: α) την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη βουλή των Ελλήνων, β) την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και γ) την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό.

Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συνεδριάζει στην Ελλάδα μία έως δύο φορές ετησίως, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο έτη στην Αθήνα. Έως σήμερα η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει σημαντικά ψηφίσματα για την υποστήριξη ελληνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: H Eλλάδα κερδίζει πόντους στην επιμήκυνση της σεζόν

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!