Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 53χρονος που είχε συλληφθεί με 70 γραμμάρια κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 53χρονος που είχε συλληφθεί με 70 γραμμάρια κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 53χρονος που είχε συλληφθεί με 70 γραμμάρια κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 53χρονος που συνελήφθη στη Ρόδο, έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 70 γραμμάρια κοκαΐνης αλλά και παραισθησιογόνο ουσία.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 53χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Έτσι χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, τονίζοντας πως αδυνατεί, από μόνος του να απεξαρτηθεί. Μάλιστα τον ισχυρισμό του αυτό επιβεβαιώνει και η πραγματογνωμοσύνη του νοσοκομείου της Ρόδου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του τις προόριζε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και σε καμία περίπτωση για να τις διακινήσει.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ (την εγγύηση θα πρέπει να την καταβάλει έως το τέλος Ιουλίου).


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» αλλά και όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τον 53χρονο.


Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες τον είχαν θέσει υπό διακριτική επιτήρηση και στις 19 Ιουλίου 2022, περίπου στις 12.30 το μεσημέρι, στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του 53χρονου στην πόλη της Ρόδου όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• Κοκαΐνη βάρους 71,2 γραμμαρίων
• Παραισθησιογόνος ουσία βάρους 58,6 γραμμαρίων
• Ουσία άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 102,2 γραμμαρίων
• 2 ζυγαριές ακριβείας
• Περίστροφο
• Το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ

Ο 53χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου και κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών