Δήμαρχος Λέρου: «Όση λάσπη και να ρίχνετε εμείς θα την κάνουμε έργα»

Δήμαρχος Λέρου: «Όση λάσπη και να ρίχνετε εμείς θα την κάνουμε έργα»

Δήμαρχος Λέρου: «Όση λάσπη και να ρίχνετε εμείς θα την κάνουμε έργα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου προς τον επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, αναφέρει τα εξής:

«Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, περίσσευμα αλαζονείας και αρκετή έπαρση για να πιστεύετε κ.Λουλουδιά εσείς και οι συνεργάτες σας ότι οι πολίτες δεν θυμούνται, δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν και δεν γνωρίζουν.

Στην τελευταία σας συνέντευξη των δήθεν αποκαλύψεων αναφερθήκατε σε κατασπατάληση και ανεύθυνη οικονομική πολιτική.

Ξεχνάτε έντεχνα ότι η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια κατάφερε με τη σωστή οικονομική διαχείριση και παρόλα τα πρωτόγνωρα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας να αποπληρώσει δάνεια που παρέλαβε όπως αυτό του ξενοδοχείου Λέρος 1.000.000€, να αποπληρώσει υποχρεώσεις προς τρίτους και αυτή τη στιγμή να έχει στο ταμείο χρηματικό υπόλοιπο 2.979.000€, που ως επικεφαλής παράταξης θα έπρεπε να το γνωρίζετε.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που αφορά το έργο Κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού στο παραλιακό μέτωπο του Λακκίου, έργο βέβαια που εσκεμμένα ξεχνάτε ότι ψηφίσατε και οι αποφάσεις είναι φυσικά στην διάθεση των συμπολιτών μας, σας αναφέρω τα εξής :

Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 177.706.84€ συν ΦΠΑ 30.210.16€ μετά τη διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πέντε εταιρείες που ακόμα και αυτό εσείς το αμφισβητείτε... για τους δικούς σας λόγους, χρηματοδοτείτε κατά 80% από το Πράσινο Ταμείο και 20% με ιδίους πόρους του Δήμου μας και αφορά το παραλιακό μέτωπο του Λακκίου, συγκεκριμένα η συνοπτική περιγραφή του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης έχει ως εξής :

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η βελτίωση των χώρων πρασίνου του παραλιακού μετώπου Λακκίου, με αύξηση του πρασίνου και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού για τη δημιουργία σύγχρονων και ευχάριστων χώρων υπαίθριας αναψυχής και εξυπηρέτηση του κοινού.
Ειδικότερα, περιλαμβάνει προμήθεια και φύτευση φυτικού υλικού καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Η επιλογή του φυτικού υλικού προέκυψε έπειτα από αυτοψίες που διενεργήθηκαν στον χώρο και την καταγραφή των αναγκών που θεωρήθηκαν ως πιο σημαντικές κατά προτεραιότητα και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τον αστικό εξοπλισμό η παρούσα μελέτη αφορά προμήθεια αστικού εξοπλισμού σε κοινόχρηστους χώρους του παραλιακού μετώπου στο Λακκί που αποσκοπούν στη βελτίωση και αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής και αφορά :

1. τοποθέτηση στρογγυλών ζαρντινιερών με περιμετρικό κάθισμα για να εξωραϊστεί ο χώρος. Εσωτερικά των ζαρντινιερών φυτεύονται φυτά.
2. Τοποθέτηση ημιυπόγειων κάδων και επιφανειακών κάδων απορριμμάτων
3. Τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια)
4. Νέα παιδική χαρά που βρίσκεται μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο του Λακκιού με σύγχρονα παιχνίδια όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για να παρέχει ασφάλεια στα παιδιά.

Ο συγκεκριμένος αστικός εξοπλισμός είναι υψηλών προδιαγραφών και υψηλής αισθητικής σύμφωνα πάντα με την πρόσκληση και τις προδιαγραφές του πράσινου ταμείου, που στόχο έχει την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου στο Λακκί.

Οφείλεται να καταλάβετε ότι μέγας κριτής όλων μας είναι ο Λεριακός λαός και όχι εσείς, ο οποίος Λεριακός λαός επικροτεί το έργο και ειδικά τα μικρά παιδιά και οι γονείς τους, που απολαμβάνουν ακόμη μία νέα παιδική χαρά σύγχρονων και ασφαλών προδιαγραφών στο νησί μας.

Με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου ευελπιστώ ότι επιτέλους θα σταματήσετε την μικροπολιτική και θα επικροτήσετε μαζί μας το τόσο αναγκαίο και χρήσιμο έργο στο όμορφο και ιστορικό Λακκί.

Κύριε Λουλουδιά το ποιοτικά καλό και ωραίο είναι και ακριβό, γι'αυτό και αρχικά συμφωνήσατε και το ψηφίσατε στις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, γνωρίζοντας πολύ καλά την ποιότητα και το κόστος ως ελεύθερος επαγγελματίας του είδους που είστε.. Τώρα, αν για λόγους μικροπολιτικής και ψηφοθηρίας προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις αυτό είναι δείγμα μη σοβαρότητας και απερισκεψίας.

Διαβάζοντας λεπτομερώς τη μελέτη, τη διακήρυξη και τη σύμβαση γνωρίζατε πολύ καλά το αντικείμενο του έργου.

Σας παρακαλώ, από δω και στο εξής να έρχεστε να σας εξηγώ οποιαδήποτε απορία σας για να μην ανακαλείτε τις αποφάσεις σας».

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων