Εγκρίθηκε χθες η μελέτη για τα λουτρά της Παλιάς Πόλης

Εγκρίθηκε χθες η μελέτη για  τα λουτρά της Παλιάς Πόλης

Εγκρίθηκε χθες η μελέτη για τα λουτρά της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 570 ΦΟΡΕΣ

Την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των εμβληματικών δημοτικών λουτρών της Μεσαιωνικής Πόλης (Yeni Hamam), έργο προϋπολογισμού άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ, προκηρύσσει ο δήμος Ρόδου με ανοιχτό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή, έκτακτη, συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού καθώς και τη συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση, Εκσυγχρονισμός και Επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου», έπειτα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε,

Ο δήμος Ρόδου και η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, δυνάμει του με αρ. εισερχόμενου πρωτ. 41225/13.07.2022 από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) που αφορά στη θετική αξιολόγηση του φακέλου του έργου: «Αποκατάσταση, εκσυγχρονισμός και επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών Μεσαιωνικής Πόλης νήσου Ρόδου», όπως αυτός υποβλήθηκε προς έγκριση χρηματοδότησης από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, σύμφωνα με τις οδηγίες της δημοτικής αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη, του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και των συνεργατών τους, εισηγείται προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ρόδου την έγκριση της μελέτης, των όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού και της συγκρότησης επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του διαγωνισμού του έργου.

Συγκεκριμένα, δυνάμει του ανωτέρω εγγράφου με αρ. εισερχόμενου πρωτ. 41225/13.07.2022 από το ΥΠΕΝ, ζητείται η κατάθεση επικαιροποιημένου Τεχνικού Δελτίου Πράξης, το οποίο έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων και εγκεκριμένα από την Οικονομική Επιτροπή τα Τεύχη Δημοπράτησης του Έργου, τα οποία επίσης συντάχθηκαν από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων και υποβάλλονται δια της παρούσης. Το ακίνητο των Δημοτικών Λουτρών (Yeni Hammam) βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, στη μερίδα με κτηματολογικά στοιχεία ΙV 1327 Οικοδομών Ρόδου, Τόμος 21, Φύλλο 63, Φάκελος 4684, σε έκταση συνολικού εμβαδού 1.496τ.μ., από τα οποία τα 1.066m2 καλύπτει το κτίσμα και 430 τ.μ. είναι υπαίθριος χώρος. Ανήκει ιδιοκτησιακά στον δήμο Ρόδου.

Συνορεύει βορείως με την πλατεία Αρίωνος, ανατολικά με την οδό Αντιοθείου, νότια με τις μερίδες ΙV 1321, 1323, 1325, 1326 και δυτικά με τις μερίδες 1320, 1341, 1328, και με πάροδο της πλατείας. Έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 23084/737/25.08.1948 απόφαση περί ιστορικών διατηρητέων μνημείων Πόλεως Ρόδου που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Γενικής Διοικήσεως Δωδεκανήσου του Βασιλείου της Ελλάδος (Φύλλο 10/23.11.1948).

Η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, συνέταξε οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία αφορά στην αποκατάσταση των Δημοτικών Λουτρών Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου με τις αναγκαίες κατηγορίες των εργασιών που θα εκτελεστούν να είναι επιγραμματικά οι παρακάτω:


1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ
2. ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ-ΚΟΝΙΟΔΕΜΑΤΑ
3. ΤΟΙΧΟΔΟΜΕΣ, ΤΟΙΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ
4. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ
5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ή ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ

6. ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ
7. ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
7.1. ΙΣΧΥΡΑ-ΑΣΘΕΝΗ ΡΕΥΜΑΤΑ
7.2. ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
7.3. ΘΕΡΜΑΝΣΗ
7.4. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός έτους 2022 του δήμου Ρόδου περιλαμβάνει το έργο του θέματος στον ΚΑ Εξόδων 70-7321.0010 αρχικού προϋπολογισμού 2.320.341,47 ευρώ, ποσό το οποίο έχει κατατεθεί για ένταξη σε χρηματοδότηση στο σύνολό του στο Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου». Η Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης και η δέσμευση του ανωτέρω ποσού, θα εκδοθεί με την οριστική έγκριση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, την έκδοση απόφασης αποδοχής αυτής και την εγγραφή σχετικού ΚΑ Εσόδου στον Π/Υ του Δήμου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά