Γεμάτες από το πρωί οι ομπρέλες στην πόλη της Ρόδου

Γεμάτες από το πρωί  οι ομπρέλες στην πόλη της Ρόδου

Γεμάτες από το πρωί οι ομπρέλες στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1766 ΦΟΡΕΣ

Πληρότητα 100% έχουν καθημερινά από νωρίς το πρωί οι ομπρελάδες των κεντρικών παραλιών της πόλης της Ρόδου, με τους λουόμενους να παραμένουν μέχρι αργά το βράδυ εκεί, αναζητώντας λίγη δροσιά!

Αυτό δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των ομπρελάδων κ. Παναγιώτης Μαθιός, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, η οποία θα τους βοηθήσει να καλύψουν μερικές από τις υποχρεώσεις τους, που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

«Η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή, σε πληρότητα είμαστε στο 100%, ο κόσμος είναι παρά πολύς, αλλά με τη θερμοκρασία έχουμε θέμα. Τις τελευταίες ημέρες φτάσαμε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ταλαιπωρία και πολλή ζέστη» είπε ο κ. Μαθιός.

Ο πρόεδρος των ομπρελάδων, κ. Παναγιώτης Μαθιός
Ο πρόεδρος των ομπρελάδων, κ. Παναγιώτης Μαθιός


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κίνηση στις παραλίες της πόλης μας ξεκινάει από τις 7 το πρωί, ενώ μέχρι τις 10 το πρωί (δηλαδή μέσα σε τρεις μόλις ώρες) εξαντλούνται όλες οι ξαπλώστρες!

Ο πρόεδρος των ομπρελάδων πρόσθεσε ότι κόσμος παραμένει στις παραλίες για να κάνει το μπάνιο του και να δροσιστεί τουλάχιστον έως τις 8 το βράδυ. «Στην πλειοψηφία τους οι λουόμενοι είναι ξένοι, κυρίως Ιταλοί και Νορβηγοί αλλά έχουμε και Έλληνες. Είμαστε πάρα πολύ καλά» είπε ο κ. Μαθιός εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την κίνηση που υπάρχει η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «ήταν ανεβασμένη από την αρχή του καλοκαιρού και πηγαίναμε πάρα πολύ καλά, τώρα είμαστε “high season”. Βέβαια τα δύο προηγούμενα χρόνια «φυτοζωούσαμε».


Ο πρόεδρος των ομπρελάδων αναφέρθηκε όμως και στις δυσκολίες που έχει το επάγγελμα τους αφού όπως είπε «οι συνθήκες είναι ζόρικες, όλη την ημέρα μέσα στον ήλιο, και με πάρα πολλή ζέστη».

Επίσης πρόσθεσε πως επιθυμία τους είναι να αναβαθμιστούν οι παραλίες μας, και να επιλυθούν ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν.

Για παράδειγμα ο κ. Μαθιός ανέφερε «ότι δεν έχουμε το Sea Track για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Θέλουμε να δημιουργηθούν κάποιοι έξτρα διάδρομοι, κάποιες ντουζιέρες που δεν έχουν ολοκληρωθεί και είναι ημιτελείς, θα πρέπει να τελειώσουν.

Η καθαριότητα της παραλίας, αφού κανείς δεν υπάρχει για να το κάνει, την έχουμε αναλάβει εμείς και καθαρίζουμε τα πάντα εμείς.

Μία μικρή βοήθεια όσο μπορούν να μας βοηθήσουν καλή θα είναι, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, να προσφέρουμε στους τουρίστες εδώ πέρα. Τώρα πιστεύω ότι κάποιοι πρέπει να βάλουνε ένα λιθαράκι ακόμη, ας το προσπαθήσουν».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας