Θα αλλάξει η εικόνα της Ρόδου δηλώνει ο αντιδήμαρχος Στ. Καρίκης

Θα αλλάξει η εικόνα της Ρόδου δηλώνει ο αντιδήμαρχος Στ. Καρίκης

Θα αλλάξει η εικόνα της Ρόδου δηλώνει ο αντιδήμαρχος Στ. Καρίκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 951 ΦΟΡΕΣ

«Το 2023 και το 2024 θα είναι οι χρονιές που θα αλλάξει εικόνα η Ρόδος», δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, αναφερόμενος σε όλα όσα «τρέχει» αυτή την περίοδο αλλά και αυτά που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Καταρχάς, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και το θέμα που ήρθε προς έγκριση, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, για την εφαρμογή στον δήμο και για πρώτη φορά πανελλαδικά, των δωρεάν τροφείων, τόσο στους παιδικούς σταθμούς, για όλα τα παιδιά, όσο και στα ΚΔΑΠ.

Όπως εξήγησε, για την επόμενη σχολική χρονιά, οποιοδήποτε παιδί εγγραφεί στους παιδικούς σταθμούς του δήμου της Ρόδου, δεν θα πληρώσει καθόλου τροφεία. Η μόνη διαφορά είναι ότι όσοι δικαιούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αυτό αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι και θα εκχωρηθεί στον Δήμο όπως γίνεται κάθε χρόνο. Όσα παιδιά δεν δικαιούνται ή υπάρχουν διαφορές πρόσθετες όπως και στο παρελθόν, κανένα παιδί δεν θα πληρώσει τίποτα.

«Άρα, εφαρμόζουμε πραγματικά τη δωρεάν παιδεία και σ’ αυτό το στάδιο το προσχολικό και συνεπώς ειδικά για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, πρώτος ο δήμαρχος και μετά όλοι εμείς, δείχνουμε έμπρακτα πόσο κοντά είμαστε», είπε ο κ. Καρίκης.
Ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε ακόμη να πει ότι αυτό το μέτρο έχει μία μεγάλη απήχηση στον κόσμο καθώς πολλοί γονείς τον έχουν ρωτήσει και έχουν συγχαρεί τη δημοτική αρχή γιατί ειδικά για τους πολίτες που είχαν πρόβλημα οικονομικό, πάντα ήταν ένα σεβαστό ποσό. Και είπε, στη συνέχεια, ότι θα ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτήσεων.

Μάλιστα, αυτό το διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να ανοίξει και ο παιδικός σταθμός της Ιαλυσού σε πρώτη φάση για να καλυφθεί και η περιοχή αυτή.

Ο διαγωνισμός για την καθαριότητας

Εξίσου σημαντικό θέμα που τρέχει αυτές τις ημέρες για τον δήμο είναι ο διαγωνισμός για την καθαριότητα. Ο κ. Καρίκης επανέλαβε ότι αυτό που είχαν πει εξ αρχής είναι ότι θέτουν πολύ υψηλά στάνταρ για την καθαριότητα και είπε ότι αυτή την περίοδο έχουμε μία καλή καθαριότητα, όμως για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά στον τομέα αυτό και εν γένει της καθημερινότητας, είπε ότι όταν θα ξεκινήσει θα είμαστε τουλάχιστον δύο με τρία επίπεδα παραπάνω απ’ ό,τι είναι σήμερα. «Δηλαδή, θα δούμε έναν μεγάλο αριθμό προσωπικού σε όλο το νησί, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, θα δούμε νέα οχήματα, νέες δράσεις, θα δούμε ένα νησί που θα λάμπει», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι τους χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι, όλη αυτή η καθυστέρηση λόγω των συμφερόντων των εταιρειών, από τις ενστάσεις που είχαν ασκήσει, ξεκάθαρα δείχνει ότι το όραμά τους βρίσκεται κοντά στην πραγματοποίησή του. Και συνέχισε λέγοντας: «Μπαίνουμε στην τελική φάση και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό, πάντως σε κάθε περίπτωση, το χειμώνα του 2022 αρχές του 2023, ενόψει της νέας σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και θα φέρουμε την καθαριότητα στο επίπεδο που ταιριάζει στη Ρόδο». Αυτό σημαίνει και όλα όσα περιλαμβάνει η σύμβαση-πλαίσιο, από τα οποία το πράσινο καθυστερεί με κάποιες ενστάσεις. Και είπε επ’ αυτού ο κ. Καρίκης:

«Και για μένα είναι πολύ άσχημο, όταν μιλάμε για έναν διεθνή διαγωνισμό, με ξεκάθαρους όρους που δεν μπορεί να κρύβει τίποτα-και όποιος πει κάτι το διαφορετικό ας προσπαθήσει να το επιβεβαιώσει και να το στηρίξει. Για εμάς ένας μεγάλος διεθνής διαγωνισμός που θ’ αλλάξει τη Ρόδο φθάνει προς την τελική του μορφή και αυτό δείχνει ότι σε συνέχεια όλων των μεγάλων έργων που τρέχουν και βέβαια και τα έργα της καθαριότητας στο σύνολό τους, σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ, σε συνεργασία με την περιφέρεια. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται ένας τεράστιος τουριστικός οργανισμός, όπως είναι η TUI, να θέλει να κάνει τη Ρόδο και γίνεται η Ρόδος σιγά-σιγά σε όλα τα επίπεδα, πρώτος παγκόσμιος προορισμός οικολογικός, πράσινος».

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, αυτό δείχνει και το γιατί η Ρόδος σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος σαν ένας μεγάλος προορισμός σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο μεγάλο προορισμό. Θύμισε, μάλιστα, ότι από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, η δημοτική αρχή το είχε πει ότι θα ξεπεράσουμε το 2019, πριν μιλήσουν καν οι τουριστικοί παράγοντες, και δεν ήταν αισιοδοξία αλλά «ήταν η τεράστια δουλειά που κάνει ο Αντώνης Καμπουράκης. Πρώτα αυτός και μετά όλοι εμείς, συστηματικά. Η συνεργασία μας με την Περιφέρει, το γεγονός ότι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος μιλάει με τα κέντρα, με τους ηγέτες του τουρισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο, και συνεχίζει να το κάνει», όπως είπε και ανέφερε ότι, ήδη ο δήμαρχος σχεδιάζει για το 2023 και για τον τουρισμό και για την κρουαζιέρα. «Η Ρόδος, πλέον, μιλάει ισότιμα με τις κορυφές, με τους ανθρώπους που κανονίζουν παγκόσμια την τύχη του τουρισμού και ξεκάθαρα έχει μπει πρώτη-πρώτη στο κάδρο αυτό», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι και για το 2023 οι προβλέψεις είναι ένα νέο ρεκόρ και στον τουρισμό και την κρουαζιέρα, κάτι στο οποίο έχει εστιάσει ο δήμαρχος, όπως και στο να φτιαχτούν όλες οι υποδομές μας αλλά κυρίως να έχουν δουλειά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με καλές συνθήκες και με καλούς μισθούς, ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα, κάνοντας αγώνα, πιέζοντας την Ένωση Ξενοδόχων και να παραταθεί η σεζόν και οι μισθοί να είναι υψηλοί.

Και δήλωσε, ακόμη: «Κάθε πληγή του παρελθόντος θα την πιάνουμε και θα τη λύνουμε όσο και αν κοστίζει.

Αυτή η δημοτική αρχή δείχνει ότι έχει την ικανότητα να φέρνει τα χρήματα που δικαιούται η Ρόδος και θα συνεχίσει να το κάνει».
Αναφορά έκανε και στα ΣΔΙΤ ενημερώνοντας ότι έχουν περάσει στην επόμενη φάση, τη διαγωνιστική, και όπως προβλέπεται για το κατασκευαστικό κομμάτι, θα χρειαστούν 24 μήνες κάτι που δείχνει ότι τέλη του 2024 με αρχές του 2025 θα έχουμε ολοκαίνουρια σχολεία, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στη Ρόδο και βέβαια τα δύο μεγάλα γυμναστήρια, Αφάντου και Αρχαγγέλου. Επανέλαβε ότι, με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δεν θα γινόταν πιο νωρίς.

Μάλιστα, επειδή όπως είπε, άμεσα θα ανακοινωθούν από τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο τα σχέδια για ανάπλαση, τόνισε ότι «το 2023 και το 2024 θα είναι οι χρονιές που θα αλλάξει εικόνα η Ρόδος. Συγκεκριμένα, το 2023 θα δούμε σε όλα αυτά τα μεγάλα έργα που αναφέρουν να κατασκευάζονται και το 2024-2025 να ολοκληρώνονται. Αυτό που η Ρόδος για είκοσι χρόνια το είχε ως όνειρο, τώρα πλέον είναι πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά, τέλος, με την επάρκεια νερού είπε πως φαίνεται ότι έχουμε πρόβλημα και φέτος αλλά θα το ξεπεράσουμε ενώ με το θέμα ασχολείται ο δήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας