Από τον Σεπτέμβριο η διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Ρόδου

Από τον Σεπτέμβριο η διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Ρόδου

Από τον Σεπτέμβριο η διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 438 ΦΟΡΕΣ

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που υπήρξαν σε σχέση με τον διαγωνισμό

Μετά από διάστημα σχεδόν δύο χρόνων, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια στον μεγάλο διαγωνισμό της προμήθειας τροφίμων για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου της περιοχής μας και καλώς εχόντων των πραγμάτων από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διανομή τους.

Μάλιστα, η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανακηρύσσοντας τελικά τις δύο εταιρείες που έμειναν ως προσωρινοί ανάδοχοι, καθώς η εταιρεία που κατέθεσε προσφυγή, παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα που άσκησε λίγες μέρες πριν την εκδίκασή τους.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη, με δηλώσεις της εξέφρασε χτες την ικανοποίησή της, καθώς μετά τις διακοπές του Αυγούστου οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα (ελεγκτικό συνέδριο) θα εγκρίνουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ώστε να γίνει και η υπογραφή των συμβάσεων με την περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και αφορά την προμήθεια τροφίμων, νωπών κρεατικών και καθαριστικών, ενώ αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι και για τον δεύτερο διαγωνισμό της περιφέρειας ύψους 214.000 ευρώ, επίσης για την αγορά τροφίμων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο ο διαγωνισμός ήταν σε εκκρεμότητα λόγω των προσφυγών που κατατέθηκαν, η περιφέρεια αναζήτησε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να καλύψει τα κενά και να μην αφήσει τους δικαιούχους χωρίς τρόφιμα στο μέτρο που αυτό ήταν εφικτό.

Για το θέμα η κ. Γιασιράνη δήλωσε τα εξής: «Μετά τους σκοπέλους που αντιμετωπίσαμε και με μεγάλη ανακούφιση ήρθε στην οικονομική επιτροπή ο μεγάλος διαγωνισμός του 1 εκατ. και 80.000 ευρώ που επιτέλους ξεμπλόκαρε.

Ο ένας προσφεύγων υποψήφιος προμηθευτής παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα στα οποία ο ίδιος κατέφυγε 15 μέρες πριν την εκδίκασή τους. Αν αυτό κάτι λέει. Μας ταλαιπώρησαν δηλαδή τόσο καιρό... δύο χρόνια οι περισσότεροι από τους υποψήφιους προμηθευτές είχαν δικαστικές διαμάχες μεταξύ τους. Ο τελευταίος όμως που μας καθυστέρησε από πέρσι τον Οκτώβριο τελικά παραιτήθηκε.

Η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ενέκρινε την επικαιροποίηση όσων παραμένουν. Είναι δύο οι εταιρείες και είναι οι προσωρινοί ανάδοχοι για τις τρεις κατηγορίες προϊόντων. Για τα τρόφιμα, τα νωπά κρεατικά και τα καθαριστικά. Επίσης ζητάμε με την απόφασή μας να μας προσκομίσουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα για να προχωρήσουμε στη σύναψη της σύμβασης μαζί τους.

Ο δεύτερος διαγωνισμός ύψους 214.000 ευρώ εγκρίθηκε και αυτός στο στάδιο που αναδεικνύει ποιοι είναι οι δύο ανάδοχοι. Εμείς θα στείλουμε από την οικονομική επιτροπή τις αποφάσεις ώστε να έχουμε προτεραιότητα τον Σεπτέμβριο μετά τις άδειες του καλοκαιριού».

Για την πανδημία
Η αντιπεριφερειάρχης υγείας μίλησε και για την πανδημία λέγοντας ότι το καλοκαιρινό κύμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μία μικρή κάμψη σε ό,τι αφορά τα κρούσματα της τάξης περίπου του 13%.

«Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξει κάμψη της μετάδοσης του κορωνοϊού, αλλά δεν θα έχουμε αισθητή μείωση την οποία θα θέλαμε όλοι» είπε η κ. Γιασιράνη η οποία με την ευκαιρία ζήτησε από τους συμπολίτες μας αν και δεν επιβάλλεται, να φορούν μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά.

«Δικαίως οι συμπολίτες μας και ο κόσμος βρίσκουν τη διέξοδό τους φέτος το καλοκαίρι σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή δράσεις. Δεν φοράει όμως κανένας μάσκα ενώ υπάρχει τόσο μεγάλος συγχρωτισμός. Θα ήταν σοφό εκ μέρους όλων μας να τηρούμε από μόνοι μας τα μέτρα.

Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα αλλά δε σημαίνει ότι ένας νοήμων άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ότι μέσα σε αυτό το καλοκαιρινό κύμα της πανδημίας με τις νέες μεταλλάξεις είναι εκτεθειμένος. Δεν πειράζει να τη φορέσουμε λίγο ακόμα. Η μάσκα προστατεύει από όλα, όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από άλλες ιώσεις που κυκλοφορούν ευρέως αυτή την περίοδο και έχουν προσβάλει πολλούς συμπολίτες μας» είπε η κ. Γιασιράνη.

Πάντως έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν δέχεται κάποια ιδιαίτερη πίεση. Οι νοσηλείες είναι λίγες και από ό,τι φαίνεται από τα στατιστικά και από την ανάλυση, αφορούν είτε σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα είτε άτομα άνω των 80 ενώ και οι θάνατοι που καταγράφονται είναι ατόμων μεγάλων ηλικιών.

Σε ερώτηση για την τέταρτη δόση απάντησε ότι η συμμετοχή για τον εμβολιασμό δεν είναι πολύ μεγάλη αυτή τη στιγμή. Η εικόνα θα αλλάξει από το φθινόπωρο και μετά, όπως εκτιμά ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική.

Υπάρχει όμως μία ισχυρή σύσταση σε όσους είναι άνω των 60 ετών και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, να εμβολιαστούν.
Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καθώς ο ΕΟΔΥ με τις κινητές ομάδες του βρίσκεται παντού, στην πόλη και στα χωριά.

Κινητή οδοντιατρική μονάδα
Τέλος, έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και τον πρόεδρό του Νίκο Διακογεωργίου καθώς και την εταιρεία ΓΑΛΗΝΟΣ θα γίνει η προμήθεια μίας κινητής οδοντιατρικής μονάδας για τις ανάγκες των νησιών και των απομακρυσμένων χωριών.

Οι οδοντίατροι που θα λειτουργούν τη μονάδα θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
«Κάνουμε μία κίνηση για να αγοράσουμε και το θέμα πέρασε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή, μία κινητή πλήρη οδοντιατρική έδρα για να γίνεται προληπτική ιατρική ακόμα και θεραπείες για την υγιεινή του στόματος στα νησιά και στα απομακρυσμένα χωριά της Ρόδου.

Πολύ σύντομα θα την έχουμε στα χέρια μας και θα έχει πλήρη εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται περισσότερα προβλήματα» κατέληξε η κ. Γιασιράνη.

Διαβάστε ακόμη

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία