Μ. Κόνσολας: Η Νέα Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων θα δώσει λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων στις νησιωτικές περιοχές

Μ. Κόνσολας: Η Νέα Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων θα δώσει λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων στις νησιωτικές περιοχές

Μ. Κόνσολας: Η Νέα Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων θα δώσει λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων στις νησιωτικές περιοχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Στη νέα Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων, για την οποία δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα καταθέσει το Σεπτέμβριο ειδικό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας ότι αποτελεί μια εξέλιξη που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ειδικά στις νησιωτικές περιοχές είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε, επίσης, και στο νέο θεσμό της Δικαστικής Αστυνομίας που θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό-επιστημονικό προσωπικό.

Το ένστολο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας θα είναι επιφορτισμένο με τα καθήκοντα φύλαξης των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών, την εκτέλεση εκκρεμών ποινικών αποφάσεων και την επίδοση δικογράφων, απελευθερώνοντας έτσι ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών που μπορεί, πλέον, να διατεθεί για την ενίσχυση του τομέα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών.

Το ειδικό, πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας στο πεδίο των καθηκόντων του θα έχει την συνδρομή δικαστικών και εισαγγελικών αρχών πάνω σε εξειδικευμένα θέματα όπως οικονομικά ζητήματα, χρηματιστηριακές συναλλαγές, περιβαλλοντικά θέματα, ηλεκτρονικό έγκλημα.

Στα καθήκοντα του πολιτικού και επιστημονικού προσωπικού εντάσσεται το προανακριτικό έργο και η διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων, όπως και η σύνταξη επιστημονικών και τεχνικών εκθέσεων που σχετίζονται με συγκεκριμένες υποθέσεις που αποτελούν προϊόν έρευνας από τη Δικαιοσύνη.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας η προκήρυξη και ο διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων για τη Δικαστική Αστυνομία θα τελούν υπό την έγκριση και την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα περιλαμβάνει δύο στάδια.

Το πρώτο θα αφορά στα ψυχοτεχνικά τεστ, στις υγειονομικές εξετάσεις και στις αθλητικές δοκιμασίες και το δεύτερο στάδιο θα αφορά τη γραπτή και προφορική εξέταση, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίζεται με απόφαση της επταμελούς επιτροπής του διαγωνισμού.

Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας ήταν διαχρονικό αίτημα των λειτουργών της Δικαιοσύνης, των δικαστικών υπαλλήλων αλλά και του νομικού κόσμου της χώρας.

Θα συμβάλλει στην ταχύτητα, αλλά και στην αναβάθμιση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης, αφού ο συγκεκριμένος θεσμός της Δικαστικής Αστυνομίας συνδέεται με βέλτιστες πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια, σε προηγμένες χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς: «Στην τελική ευθεία για τη μείωση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Αστυπάλαια»

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη