Βιβλιοπαρουσίαση: «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του»

Βιβλιοπαρουσίαση:  «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ σας προσκαλεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Άη Γιάννη (απέναντι από τα δημοτικά ιατρεία) στην εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής: «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του. Επιστημονικές, ιδεολογικές και πολιτικές πλευρές της αντιπαράθεσης με ένα σύστημα που σκοτώνει».

Η εκδήλωση της πανδημίας COVID-19 και οι τεράστιες συνολικές συνέπειες στη ζωή των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο επιστημονικά, αλλά και ιδεολογικά-πολιτικά ζητήματα, γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε σφοδρότατη διαπάλη.

Η διαπάλη αυτή, αφορά τα αίτια εμφάνισης της πανδημίας, τους τρόπους αντιμετώπισής της, τις ευθύνες των κυβερνήσεων και τις «ευθύνες» των λαών, την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τον ρόλο της επιστήμης και των «επιτροπών των ειδικών», την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, τη δημόσια υγεία-πρόληψη, τον ταξικό χαρακτήρα των επιπτώσεων στην υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία.

Η έκδοση της Σύγχρονης Εποχής, προσπαθεί να συνοψίσει τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν την περίοδο της πανδημίας COVID-19, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα τα κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Χάρης Μπαρός, βοηθός ακτινολόγου στο Γ.Ν. Ρόδου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και μέλος του γραφείου της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Θα γίνουν παρεμβάσεις από εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας