Τόπος έλξης καλλιτεχνικού τουρισμού η Ρόδος μας, μέσα από το Dance Summer Camp

Τόπος έλξης καλλιτεχνικού τουρισμού η Ρόδος μας, μέσα από το Dance Summer Camp

Τόπος έλξης καλλιτεχνικού τουρισμού η Ρόδος μας, μέσα από το Dance Summer Camp

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 657 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χορευτική διοργάνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων του “DANCE SUMMER CAMP 2022”, υπό την αιγίδα της καλλιτεχνικής ομάδας “Plenum Dance Company” της Μαριάννας Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Βενετόκλειο», καθώς και η λήξη του στο Θερινό Κινηματογράφο «Το Ρόδον» την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Δεκάδες παιδιά από τη Ρόδο κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λέσβο, Νίσυρο),αλλά και Κύπρο και την Αγγλία, δήλωσαν συμμετοχή και ήρθαν αποκλειστικά για να λάβουν μέρος σε αυτό το μεγάλο κάλεσμα χορού που έγινε πλέον θεσμός στο νησί μας.

Το Dance Summer Camp εξελίσσεται κάθε χρόνο σε μια μεγάλη χορευτική γιορτή που ενώνει όλες τις σχολές χορού, τις δασκάλες και τους μαθητές τους στο νησί μας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες νέες γνώσεις, εμπειρίες και διασκέδαση.

Μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση ήταν και φέτος η στήριξη και η συμμετοχή της καθηγήτριας Επαγγελματικών Σχολών της Αθήνας, κυρίας Πένυ Διαμαντοπούλου, (υπεύθυνη διδασκαλίας ρεπερτορίου και εντεταλμένη καθηγήτρια τεχνικής Graham).

Η κυρία Διαμαντοπούλου, αφού ολοκλήρωσε τα μαθήματα των σεμιναρίων, άνοιξε τη σκηνή στη λήξη της διοργάνωσης με ένα υπέροχο σόλο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Στη συνέχεια, μαζί με τους μαθητές της παρουσίασε όσα διδάχθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων του “Dance Summer Camp” και πραγματικά μάγεψε το κατάμεστο θέατρο με την χορογραφία της η οποία πλαισιώθηκε από τη μουσική του παγκόσμιας φήμης Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, τιμώντας την τεράστια προσφορά του στη μουσική.

Στο ανανεωμένο διδακτικό προσωπικό των σεμιναρίων εντάχθηκε φέτος η ταλαντούχα χορεύτρια Madison Cubbage που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες και ήρθε στην Ελλάδα για τις διδασκαλίες του “Dance Summer Camp”.

Η Madison Cubbage ξεσήκωσε χορευτικά όλους τους συμμετέχοντες χαρίζοντάς τους μοναδικές εμπειρίες που ποτέ άλλοτε δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν.

Οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης απόλαυσαν με μεγάλη χαρά και τα μαθήματα όλων των υπόλοιπων καθηγητών, (Φαίδρας Νταϊόγλου, καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού και εκφραστικότητας της Εθνικής Καλλιτεχνικής Συγχρονισμένης Ομάδας Κολύμβησης Γυναικών και Νεανίδων, Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, πτυχιούχος Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, Bill Roxenos, χορευτής/χορογράφος καταξιωμένων καλλιτεχνών σε Ελλάδα και εξωτερικό, Ιάσονα Μανδηλά, πτυχιούχος Μusical Theatre στο BIRD COLLEGE του Λονδίνου, Δημήτρη Καραγεώργος, πτυχιούχος Επαγγελματικής Σχολής Χορού «ΑΚΤΙΝΑ» και Oleksandr Bakharyev, πρωταθλητή Ελλάδας στο LATIN και πρώτος νικητής στον τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού “Dancing With The Stars”).

Τα σεμινάρια είχαν διάρκεια μια εβδομάδα και έληξαν στον Θερινό Κινηματογράφο «Το Ρόδον» την Κυριακή 24 Ιουλίου με την παρουσίαση τριών καλλιτεχνικών έργων:

“Prelude”: έλαβαν μέρος οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων του “Dance Summer Camp” (παιδιά και ενήλικες) οι οποίοι παρακολούθησαν τα μαθήματα Σύγχρονου Χορού τεχνικής Graham της κ. Πένυ Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου εμπνεύστηκε από τη μουσική παγκοσμίου φήμης Έλληνα συνθέτη και δημιούργησε μία πρωτότυπη χορογραφική σύνθεση του υλικού που διδάχθηκαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

«ΔΙΑΦ»: παρουσίασαν οι Μαργαρίτα Τοντισάκη, Εύη Οικονόμου και Μαριάννα Τσικμανλή απόφοιτες χορεύτριες της Κρατικής Σχολής Αθηνών και της Λυρικής Σκηνής Αθηνών. Χορογραφήθηκε από την Εύη Οικονόμου και την Μαργαρίτα Τοντισάκη, σε μουσική Νίκου Τσώλη και έχει παρουσιαστεί στο Flux Laboratory Athens τον περασμένο Απρίλιο.

“Who am I”: χόρεψαν οι Μαριάννα Παπακωνσταντίνου και Δέσποινα Λαγουδάκη απόφοιτες της Κρατικής Σχολής Αθηνών με ένα έργο Σύγχρονου Χορού το οποίο χορογράφησαν και επιμελήθηκαν από κοινού με μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Κοκκινάκου.

Η διοργανώτρια Μαριάννα Παπακωνσταντίνου μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Βενετόκλειο», έκλεισε την φετινή της διοργάνωση στο Θερινό Θέατρο «το Ρόδον» καλωσόρισε το κοινό και είπε χαρακτηριστικά:

«Απόψε εγκαινιάζουμε επίσημα την καλλιτεχνική μου ομάδα “PLENUM DANCE COMPANY”με την παράσταση “Plenum Performance’’ αποτελούμενη από 3 διαφορετικά έργα, συνδέοντάς την με τη λήξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων του “Dance Summer Camp” που υπάγονται πλέον σε αυτήν.

Σας ευχαριστώ όλους όσους είστε εδώ απόψε, τιμώντας μας με την παρουσία σας.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κύριο Αλέξανδρο Κολιάδη που στηρίζει ουσιαστικά τις δράσεις μας, όπως και κάθε καλλιτεχνική δράση που γίνεται στη Ρόδο.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο μας βήμα για να ευρύνουμε τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο νησί μας. Να «πλουτίσουμε» τους καλλιτέχνες μας και το κοινό που θα τους παρακολουθήσει κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας, με συμμετοχές από κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου.

Και αναφέρομαι σε αυτό διότι για δεύτερη χρονιά φέτος ταξίδεψαν δεκάδες παιδιά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τη Λέσβο, τη Νίσυρο, την Κύπρο και την Αγγλία, προκειμένου να λάβουν μέρος στα ποικιλόμορφα σεμινάρια χορού που έχουμε καθιερώσει για 5η συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας.

Οι συνεργάτες που έχω επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια για να διδάξουν στα παιδιά μας, είναι καλλιτέχνες με λαμπρή καριέρα στο είδος χορού που εκπροσωπούν καθένας ξεχωριστά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι καθηγητές, χορευτές και χορογράφοι που έχουν χορέψει σε μεγάλες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, τους οποίους ομολογώ, δυσκολεύομαι να ανανεώσω κάθε χρόνο αφού τα παιδιά μας τους έχουν αγαπήσει τόσο πολύ και εμπνέονται από αυτούς με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.

Πριν αποχωρήσω από τη σκηνή για να απολαύσετε την παράστασή μας, έχω την ανάγκη να εκφράσω ότι δεν θα ήμουν εδώ πάνω απόψε αν δεν υπήρχαν τρεις σημαντικές δασκάλες στην πορεία μου: Η κυρία Έλλη Παρασκευά που έβαλε στην καρδιά μου την τέχνη του χορού από τα 3 μου χρόνια και στηρίζει ακατάπαυστα κάθε μου δράση, η κυρία Έφη Κρητικού από όπου αποφοίτησα στην ερασιτεχνική μου πορεία και η κυρία Πένυ Διαμντοπούλου κατά τη φοίτησή μου στην Κρατική Σχολή Αθηνών.

Τέλος οφείλω ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους χορηγούς μας και σε όλες τις ιδιοκτήτριες σχολών χορού του νησιού μας, που με τιμούν απόψε με την παρουσία τους, καθώς και τις δασκάλες αυτών, που όλες μαζί παρακινούν τους μαθητές τους να συμμετάσχουν κάθε καλοκαίρι στα σεμινάρια μας, αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μου να μεταφέρω νέες γνώσεις και εμπειρίες μέσω των συνεργατών μου, κάνοντας το Dance Summer Camp μια μεγάλη χορευτική γιορτή που ενώνει όλες τις συναδέλφους και τους μαθητές τους στο νησί μας, αποδεικνύοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πλατύ, ψυχικά πλούσιο και ακέραιο πολιτισμό στον τόπο μας».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας