400 τόνοι απορριμμάτων "παράγονται" κάθε μέρα στο νησί μας!

400 τόνοι απορριμμάτων "παράγονται"  κάθε μέρα στο νησί μας!

400 τόνοι απορριμμάτων "παράγονται" κάθε μέρα στο νησί μας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Ν. Καραμαρίτης: Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες

Πάνω από 400 τόνους απορριμμάτων παράγει κάθε μέρα το νησί μας, ποσότητα που έχει ξεπεράσει τα δεδομένα του 2019, λόγω αύξησης της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο, ενώ σε σχέση με πέρσι η ποσότητα αυτή είναι αυξημένη κατά 80 τόνους ημερησίως.

Όπως δήλωσε χτες ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος του Τομέα Καθαριότητας του δήμου, Νίκος Καραμαρίτης, το νησί μας δέχεται πλέον τεράστιο αριθμό τουριστών και η διεύθυνση καθαριότητας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Όμως, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα, μετά μάλιστα και τις προμήθειες σε αστικό εξοπλισμό για την καθαριότητα.

«Αυτή η σεζόν είναι διαφορετική από όσες ξέραμε μέχρι σήμερα, τα νούμερα είναι συγκρίσιμα μόνο με τη σεζόν του 2019 που είχαμε τεράστιο αριθμό τουριστών. Φέτος η προσέλευση είναι ακόμα μεγαλύτερη, το στοίχημα είναι μεγάλο και φαίνεται ότι προς το παρόν το κερδίζουμε στον τομέα της καθαριότητας.

Κάνουμε ότι μπορούμε, μπορεί να υπάρξουν και μερικές αστοχίες και γι΄αυτό ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Δεν έχουμε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Προβλήματα υπάρχουν καθημερινά και είναι χιλιάδες αλλά με τη βοήθεια των εργαζομένων τα καταφέρνουμε και τους αξίζει σεβασμός. Η Ρόδος πρέπει να αλλάξει σελίδα και πρέπει να τη βοηθήσουμε όλοι. Το στοίχημα το έχουμε κερδίσει όλοι μαζί» δήλωσε.

Αναφερόμενος ο κ. Καραμαρίτης στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση του Τομέα της Καθαριότητας, έκανε γνωστό ότι θα παραληφθούν νέα απορριμματοφόρα, μικροί και μεγάλοι κάδοι, καθώς και εξοπλισμός κάθε είδους για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

«Έχουμε να παραλάβουμε 8 απορριμματοφόρα, γερανούς που σηκώνουν τους υπόγειους κάδους, φορτοτάκια, και πολλά μηχανήματα τα οποία λόγω COVID-19 καθυστέρησαν, είναι όμως στον δρόμο, και περιμένουμε να φτάσουν.

Παραγγείλαμε άλλους 1000 κάδους μικρούς και μεγάλους και 200 υπέροχα καλαθάκια σκουπιδιών που θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ρόδου, και καλαθάκια για σκύλους όπου θα μπορούν να πετούν οι φιλόζωοι τις ακαθαρσίες των ζώων. Αυτά όλα θα τα έχουμε σε περίπου 10 μέρες. Ήδη παραλαμβάνουμε 20 συστήματα για ΑμεΑ μπλε και πράσινους κάδους οι οποίοι ανοίγουν αυτόματα και των οποίων η εγκατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει.

Έχουμε άλλα 10 συστήματα ασανσέρ για 10 υπόγειους κάδους που δεν θα χρειάζονται γερανούς, ενώ έχουμε παραγγείλει για τους κάδους αυτοκόλλητα που θα τοποθετηθούν πάνω τους και θα δίνουν οδηγίες στους πολίτες για το πώς πρέπει να διαχειριστούν τα σκουπίδια» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πρόστιμα που επιβάλλει η διεύθυνση καθαριότητας είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποφεύγονται, όμως σε μερικές περιπτώσεις κάποιοι παρανομούν συνεχώς παρά τις συστάσεις. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας.


Με την ευκαιρία ο κ. Καραμαρίτης υπογράμμισε ότι ο νέος εξοπλισμός, είναι εξοπλισμός που δεν υπήρχε, στην υπηρεσία , ενώ ζήτησε από τους χωρικούς αντιδημάρχους να δραστηριοποιηθούν και να δώσουν αγώνα για να φτάσουν στα επίπεδα καθαριότητας της πόλης, αν και σε ορισμένες ενότητες είναι πολύ ικανοποιητικό το επίπεδο της καθαριότητας.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι βρέθηκε λύση και για το πρόβλημα που είχε παρατηρηθεί στη μεσαιωνική πόλη καθώς μετά τη 1 τα ξημερώματα οι επισκέπτες άφηναν άδεια κουτιά από αναψυκτικά, μπύρες, νερό που σωρεύονταν και δημιουργούσαν μία άσχημη εικόνα. Όπως είπε, τοποθετήθηκε βάρδια και έτσι από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα υπάρχει προσωπικό για να μαζεύει τα κουτιά και να αδειάζει τα καλαθάκια των σκουπιδιών.

Αναφορά όμως έκανε και στα ογκώδη αντικείμενα που αφήνουν ασυνείδητοι στους δρόμους χωρίς να τηρούν τους κανονισμούς. Υπάρχουν όπως είπε περιοχές και συγκεκριμένες πολυκατοικίες όπου μόλις γίνει η αποκομιδή κάποιοι βγάζουν και πάλι αντικείμενα στον δρόμο.

«Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται. Δεν μπορούμε να στέλνουμε αυτοκίνητα και εργαζομένους να μαζεύουν κάθε μέρα στρώματα πλυντήρια ψυγεία ακόμα και οικοδομικά υλικά… να μας πάρουν τηλέφωνο στο 61057 για να κλείσουμε ραντεβού και να περάσουμε να τα πάρουμε. Ειδικά τα μπάζα να μην τα αφήνουν δίπλα στους κάδους, τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά» δήλωσε για το θέμα ο αντιδήμαρχος.

Τέλος για τους ξεχειλισμένους κάδους σκουπιδιών στο αεροδρόμιο για τους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο στη Fraport, είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ιδιώτη που καθαρίζει το αεροδρόμιο αλλά γι΄αυτό υπεύθυνη είναι η Fraport.

«Εμείς θα επιβάλλουμε πρόστιμα. Εφόσον ανέθεσε τη δουλειά σε ιδιώτη, να υποχρεώσει τον ιδιώτη να κάνει σωστά την αποκομιδή ή να την αναθέσει στον δήμο, έναντι τιμήματος. Οι επόπτες μας θα ξαναπάνε στο αεροδρόμιο και θα επιβάλουμε πρόστιμο αν υπάρχει και πάλι πρόβλημα. Είναι πύλη εισόδου στον τόπο μας και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να γίνει χωματερή» διαβεβαίωσε ο κ. Καραμαρίτης.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά