Να αφεθεί ελεύθερος ζητά καταδικασθείς για ασέλγεια σε ανήλικη

Να αφεθεί ελεύθερος ζητά καταδικασθείς για ασέλγεια σε ανήλικη

Να αφεθεί ελεύθερος ζητά καταδικασθείς για ασέλγεια σε ανήλικη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 780 ΦΟΡΕΣ

Να αφεθεί ελεύθερος ζητά με αίτημά του προς το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 43χρονος που βρίσκεται στη φυλακή καθώς έχει καταδικαστεί για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου παιδιού και έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2022 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Κουτσούκου, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Ο ίδιος, κατηγορούνταν και για παράνομη κατακράτηση, αδίκημα για το οποίο με τον ισχύοντα νόμο έπαυσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά, τον Νοέμβριο του 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο και είχε καταδικάσει τον 43χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 43χρονο για την κατάχρηση σε ασέλγεια και του είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών και για την παράνομη κατακράτηση ποινή φυλάκισης 6 μηνών, δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξη και 3 μήνες φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με την ίδια απόφασή του το πρωτόδικο δικαστήριο είχε παύσει εφ’ όρου την ποινική δίωξη (με το νόμο 4411/16) για την κατηγορία της παράνομης βίας η οποία επίσης είχε ασκηθεί σε βάρος του 43χρονου.
Μετά την απόφαση και του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου) ο 43χρονος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση αυτή του δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

Μέχρι τότε όμως, και καθώς εκκρεμεί η συγκεκριμένη αναίρεση, ο 43χρονος ζητά από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος.
Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 43χρονου προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το δικαστήριο στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Η καταγγελία και οι δίκες
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά την καταγγελία που έκανε πριν από έντεκα χρόνια σε βάρος του 43χρονου, ο πατέρας του – τότε- 10χρονου κοριτσιού, αλλά και με τις εν συνεχεία καταθέσεις που έδωσε η μικρή.

Σύμφωνα το κατηγορητήριο, στις 14 Ιουνίου 2011 ο 43χρονος φέρεται να κάλεσε την ανήλικη σπίτι του, της έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη με καλώδιο και τα μάτια με μία φανέλα, τη μετέφερε κουβαλώντας την στα χέρια σε υπνοδωμάτιο και εκεί ασέλγησε σε βάρος της. Ο 43χρονος αρνείται από την πρώτη στιγμή τα όσα του καταλογίζονται και επισημαίνει ότι ουδέποτε έδεσε το μικρό κορίτσι.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο και του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Γιώργου Κυπραίου και Γιώργου Λαμπαδάκη έκρινε ένοχο τον 43χρονο για την κατάχρηση σε ασέλγεια επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 10 ετών, και ένοχο για την παράνομη κατακράτηση όπου του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξη και 3 μήνες φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη (με τον νόμο 4411/16) για την κατηγορία της παράνομης βίας η οποία επίσης είχε ασκηθεί σε βάρος του 43χρονου.

«Έλα να σου δώσω ένα γλυκό να δοκιμάσεις»
Απολογούμενος πάντως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιου δικαστηρίου) τον Απρίλιο του 2022, ο 43χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται δηλώνοντας ότι «δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά».

«Το μόνο που έκανα, και αυτό με το θάρρος της φιλίας που μας συνέδεε, ήταν να της δώσω λίγο γλυκό» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος στην απολογία του.
Ο ίδιος επεσήμανε αρκετές φορές πως έχει οικογένεια και δύο παιδιά που έπαιζαν μαζί με το κορίτσι που τον κατήγγειλε και πως την ημέρα εκείνη του είχαν δώσει γλυκά (του κουταλιού) και επειδή δεν τα έτρωγε, θέλησε να της τα δώσει.

«Έλα να σου δώσω ένα γλυκό να δοκιμάσεις που μου τα έδωσαν» είπε στην ανήλικη, σύμφωνα με την απολογία του στο δικαστήριο ο 43χρονος, ο οποίος και διευκρίνισε αρκετές φορές πως και αυτό το έκανε με το θάρρος που είχε. «Βρέθηκα κατηγορούμενος εδώ χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ούτε ασελγώ, ούτε παιδεραστής είμαι, ούτε εκβιαστής» είπε χαρακτηριστικά ο 43χρονος, αρνούμενος την κατηγορία.

Ο ίδιος σε ό,τι αφορά το δέσιμο των ματιών του ανήλικου παιδιού είπε πως απλώς στιγμιαία της τοποθέτησε την πετσέτα με την οποία είχε ανοίξει το βάζο στο μέτωπο και τίποτε περισσότερο.
«Δεν έκανα κάτι με πονηριά. Το παιδί λέει ένα σωρό πράγματα που του τα λένε οι άλλοι να τα πει. Εμένα μου κατέστρεψαν τη ζωή, ούτε κακός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτα».

Το παιχνίδι «γευσιγνωσίας»
Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο βρέθηκε και κατέθεσε και η κοπέλα η οποία πλέον έχει ενηλικιωθεί. Η 21χρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την επίσκεψή της στο σπίτι του 43χρονου στις 14 Ιουνίου 2011, όπου μετέβη προκειμένου να πάρει κάποια κλειδιά και να τα δώσει σε τρίτο πρόσωπο στο καφενείο. Η κοπέλα είπε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος όταν άνοιξε την πόρτα φορούσε μόνο το εσώρουχό του και προτού φύγει της είχε ζητήσει να επιστρέψει και πάλι εκεί «γιατί κάτι την ήθελε».

Η 21χρονη περιέγραψε το πώς ο 43χρονος της έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη με καλώδιο και τα μάτια με μία φανέλα προκειμένου να παίξουν ένα «παιχνίδι γευσιγνωσίας», ενώ πρόσθεσε πως αρχικά την έβαλε να καθίσει σε μία καρέκλα και στη συνέχεια την μετέφερε κουβαλώντας την στα χέρια σε υπνοδωμάτιο όπου εκεί ασέλγησε σε βάρος της. Η ίδια πρόσθεσε στο δικαστήριο ότι αυτό που είχε γίνει κατάλαβε ότι ήταν κακό και ντρεπόταν να το πει, ενώ έβαλε και τα κλάματα και ζήτησε από τον 43χρονο να την αφήσει να φύγει.

Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ την αθωότητα του πελάτη του επισημαίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία της δίκης, ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών