Δ. Κρητικός: Έντονοι προβληματισμοί για τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί μας

Δ. Κρητικός: Έντονοι προβληματισμοί για τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί μας

Δ. Κρητικός: Έντονοι προβληματισμοί για τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 413 ΦΟΡΕΣ

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αυτά κατά την τελευταία δημοτική συνεδρίαση

Από το γραφείο τύπου της παράταξης ΡΟΔΟΣ Αξιών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Επειδή τα ΜΜΕ αρέσκονται στο να παρουσιάζουν τις ανούσιες κοκορομαχίες μεταξύ δημοτικής αρχής και αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς την δημοσιοποίηση των θέσεων των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, είμαστε υποχρεωμένοι προς ενημέρωση των Δημοτών μας να αναφερθούμε στην τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης μας Κου Δημήτρη Κρητικού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/7/22.

Ο Κος Κρητικός για μια ακόμη φορά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έθεσε θέματα τα οποία ταλανίζουν τον τόπο εδώ και χρόνια και δυστυχώς όχι μόνον παραμένουν στάσιμα αλλά τουναντίον επιδεινώνονται.

Αφού συνεχάρη τα παιδιά τα οποία πέτυχαν στα πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αυτά τα οποία δεν πέτυχαν για την προσπάθεια τους, τονίζοντας ότι δεν χάθηκε τίποτα, η ζωή είναι μπροστά τους και η επιτυχία δεν θα αργήσει , αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού.

Από την αρχή του έτους 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο ενώ πάνω από 350 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ως τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Δεδομένα πραγματικά ανατριχιαστικά που προβληματίζουν και ανησυχούν την κοινωνία, αλλά από την άλλη όσον αφορά τις κυκλοφοριακές υποδομές σε επίπεδο δήμου βρισκόμαστε στον μεσαίωνα εδώ και δεκαετίες.

Έλλειψη αστυνόμευσης και αδυναμία των αρμοδίων οργάνων για εφαρμογή του ΚΟΚ,απουσία δημοτικής αστυνομίας (από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα χωρίς δημοτική αστυνομία, με μεγάλη ευθύνη και της προηγούμενης αλλά και της νυν δημοτικής αρχής), απουσία χώρων στάθμευσης, καμία μέριμνα για πεζοδρόμηση του κέντρου της Ρόδου αλλά και των μεγάλων χωριών, ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι, μη προσβάσιμα πεζοδρόμια, σβησμένες διαγραμμίσεις στους δρόμους, τριτοκοσμικές διαβάσεις πεζών, ανυπαρξία κυκλικών κόμβων και σωστής διεθνούς σήμανσης στους δρόμους του νησιού και άλλα πολλά…

Η παράταξη Ρόδος Αξιών δικαιώνεται για μια ακόμη φορά διότι από την αρχή της αυτοδιοικητικής περιόδου προτείνει την δημιουργία ανεξάρτητου φορέα, (Νομικό πρόσωπο; Αντιδημαρχία;) με τεχνική και οικονομική υπηρεσία όπου μετά από προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια να έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη για το κυκλοφοριακό ολοκλήρου του νησιού.

Νοσοκομείο

Δυστυχώς και σε αυτό το μείζον ζήτημα που αφορά όχι μόνον τη Ρόδο αλλά και τα γύρω νησιά, όλοι οι αρμόδιοι φορείς σιωπούν!

Όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου μας, καταγγέλλει δημόσια ότι το νοσοκομείο έχει σοβαρότατες ελλείψεις σε αναλώσιμα και άλλα υλικά, ότι το χειρουργείο άκουσονάκουσον έχει 23 °C θερμοκρασία, δεν έχει δηλαδή κλιματισμό ενώ θα έπρεπε να χειρουργούν με προδιαγραφές περί των 17 βαθμών μάξιμουμ, όταν καταγγέλλει ο διευθυντής της μονάδος εντατικής θεραπείας ότι δεν υπάρχει κλιματισμός και ότι κάνει έρανο για αγορά κλιματιστικού, όταν ο σύλλογος των εργαζομένων καταγγέλλει επίσης υποστελέχωση ιατρών και νοσηλευτών και όταν το υπουργείο εδώ και τέσσερις μήνες αφήνει ακέφαλο το νοσοκομείο μετά την παραίτηση του διοικητή, θεωρούμε ότι αυτά αποτελούν εγκληματική ενέργεια και θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα, αλλά και η αντίδραση των τοπικών φορέων πολιτικών και μη να είναι δυναμική και συνεχής.

Όσον αφορά δε τις παραθαλάσσιες κατασκευές, ο επικεφαλής της παράταξης ζήτησε διευκρινίσεις από τον κύριο Καρίκη ο οποίος σαν αναπληρωτής Δημάρχου εκφράζει την Δημοτική Αρχή, για τις δηλώσεις του σχετικά με τις άδειες στην περιοχή της Ψαροπούλας, ότι δηλαδή η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου δίνει τις άδειες ερήμην του Δήμου.

Ο Κος Κρητικός ανέφερε ότι οι καταγγελίες αυτές είναι πολύ σοβαρές, ότι ο νόμος λέει εντελώς το αντίθετο,

(Οι Δήμοι στη χωρική τους αρμοδιότητα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τόσο τις απευθείας μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας, όσο και τις μισθώσεις μέσω δημοπρασιών έως την 29/07/2022. Από 01/08/2022 έως 31/08/2022 οι μισθώσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα διενεργούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες. Οι Δήμοι οφείλουν να αποστείλουν όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις, για τις οποίες δεν έχει συνταχθεί σύμβαση παραχώρησης μέχρι 29/07/2022 από αυτούς, στις αρμόδιες κατά χώρο Κτηματικές Υπηρεσίες έως τις 05/08/2022. (περίπτ. α’ άρθρο 17 ΚΥΑ 47458 ΕΞ 2020/15.05.2020 (ΦΕΚ 1864/15.05.2020 τεύχος Β’), όπως αντικαταστάθηκε από την ΚΥΑ 49552 ΕΞ 2022/12.04.2022 (ΦΕΚ 1952/19.04.2022 τεύχος Β‘)

και πρότεινε να κληθεί σε επόμενο συμβούλιο ο Διευθυντής της ΚΥΔ προς ενημέρωση του σώματος.

Η παράταξη ΡΟΔΟΣ Αξιών από την αρχή της θητείας της πιστή στις θέσεις και τΙς αξίες τΙς οποίες πρεσβεύει, τιμώντας και σεβόμενη την λαϊκή ετυμηγορία, προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των Δημοτών όσον και των επισκεπτών μας.

Με σωστή και εποικοδομητική αντιπολίτευση αλλά και συναίνεση και συνεργασία εκεί όπου όπου είναι αναγκαίο.

Δηλώνει δε παρούσα,υπερκομματική και ανεξάρτητη, προσπαθώντας και προτρέποντας την αλλαγή φιλοσοφίας ως προς την διακυβέρνηση του Δήμου,με στόχο το μοντέρνο ψηφιακό και οικολογικό μέλλον εν αντιθέσει με το οπισθοδρομικό και ξεπερασμένο κομματικοποιημένο παρελθόν.

Γραφείο τύπου της παράταξης ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί