Σε νέες βάσεις εντάσσεται στην Ομοσπονδία ο τριαθλητικός Απόλλωνας Ρόδου

Σε νέες βάσεις εντάσσεται στην Ομοσπονδία ο τριαθλητικός Απόλλωνας Ρόδου

Σε νέες βάσεις εντάσσεται στην Ομοσπονδία ο τριαθλητικός Απόλλωνας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 321 ΦΟΡΕΣ

Η ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την «επανεκκίνηση» της Ελληνικής Τριαθλητικής Ομοσπονδίας, σίγουρα δημιούργησε ερωτήματα στους… παροικούντες την αθλητική Ιερουσαλήμ της Ρόδου. Από τη λίστα των 23 σωματείων της, έλειπε ο Απόλλων Ρόδου, αυτός που ουσιαστικά έφερε το τρίαθλο στο νησί με απίστευτες διοργανώσεις για πάνω από δέκα χρόνια.

Σίγουρα οι περισσότεροι θυμούνται τους αγώνες που φιλοξενήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού με εκκίνηση από την πόλη της Ρόδου, την Καλλιθέα, τ’ Αφάντου, το Κιοτάρι κι όχι μόνο, στην ολυμπιακή απόσταση, το Iron Man, το Half Iron Man, το Sprint Triathlon και το Aquathlon.

Εκτός αυτού, ο Απόλλων Ρόδου διοργάνωσε και πολλές άλλες συναντήσεις αντοχής σε κολύμβηση, τρέξιμο και ποδηλασία σε κάθε κατηγορία κι απόσταση. Θα πρέπει, λοιπόν, σ’ αυτό το σημείο ν’ αναφερθεί ότι ο σύλλογος παραμένει στις «επάλξεις» χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες της Καίτης Θεοδωράκη, μιας ακούραστης εργάτριας του Απόλλωνα Ρόδου και της δικηγόρου Ανδριάνας Μπαφίτη.

Έτσι, είναι πια τακτοποιημένος νομικά σε κάθε επίπεδο, ουσιαστικά μένουν τα τυπικά για την αναγνώρισή του από την Ομοσπονδία, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα διοργάνωνε αγώνες και τα όποια έσοδα δίνονταν σε Συλλόγους Καρκινοπαθών.

Η σημαντική είδηση είναι ότι στις 30 Οκτωβρίου, με αφετηρία πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας στη Ρόδο, θα διεξαχθεί αγώνας τριάθλου ολυμπιακής απόστασης με διοργανωτή τον Απόλλωνα και τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ. Σ’ αυτόν προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι από τη νεοσύστατη Ομοσπονδία, αλλά κι αθλητές από την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να λάβουν μέρος.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”