Επανέρχεται στο θέμα της παράνομης στάθμευσης στη Στεφάνου Καζούλη ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Καραταπάνης

Επανέρχεται στο θέμα της παράνομης  στάθμευσης στη Στεφάνου Καζούλη ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Καραταπάνης

Επανέρχεται στο θέμα της παράνομης στάθμευσης στη Στεφάνου Καζούλη ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Καραταπάνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 719 ΦΟΡΕΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Καραταπάνης, επανέρχεται στο ζήτημα της παράνομης στάσης και στάθμευσης επί της οδού Στεφάνου Καζούλη, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών της Τροχαίας για την επιβολή των σχετικών διατάξεων του νόμου.

Για το ίδιο θέμα είχε τοποθετηθεί δημόσια σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε κανένας απολύτως έλεγχος όπως επισήμανε ό ίδιος, μιλώντας χθες στη «Ροδιακή».

Ο ίδιος διαβίβασε γραπτώς αυτή τη φορά το αίτημά του στην Τροχαία Ρόδου, επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται επικίνδυνα δεδομένα από αυτή τη στάθμευση που γίνεται ειδικά τις πρωινές ώρες, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς που επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο.

Κοινοποίησε επίσης το σχετικό έγγραφο στην αρμόδια τεχνική διεύθυνση έργων και υποδομών του δήμου καθώς και στην πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Ρόδου κ. Μάνθα Ζιώγου.

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε επίσημα με την οποία ζητείται η λήψη μέτρων από την κάθε υπηρεσία έτσι ώστε να αποφευχθεί ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά κυρίως κίνδυνοι πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Κύριοι,
Η κύρια είσοδος της πόλης της Ρόδου που είναι και προέκταση της οδού Ρόδου – Λίνδου είναι η οδός Στεφάνου Καζούλη.

Μετά τις Επτά Βαγιές και ακόμα περισσότερο μετά την πλατεία Φώκιαλη, η δεξιά λωρίδα του δρόμου αυτού, έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε μόνιμη θέση στάθμευσης.

Το κυκλοφοριακό φορτίο του δρόμου αυτού είναι ιδιαίτερα μεγάλο και οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του δρόμου αυτού, συνωστίζονται προσπαθώντας να περάσουν από τη δεξιά λωρίδα (που είναι κατειλημμένη) στην αριστερή που παραμένει και η μοναδική είσοδος της πόλης.

Ζητώ από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να μετατραπεί ο δρόμος, σε δρόμο διέλευσης και όχι στάσης, από δε την Τροχαία να αστυνομεύει πιο αυστηρά τον δρόμο αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη