«Πάρτε μέτρα για τις φωτιές στο Καρακόνερο πριν να είναι αργά» ζητά ο διοικητής της ΠΥΡ στα Δωδεκάνησα

«Πάρτε μέτρα για τις φωτιές στο Καρακόνερο πριν να είναι αργά» ζητά  ο διοικητής της ΠΥΡ στα Δωδεκάνησα

«Πάρτε μέτρα για τις φωτιές στο Καρακόνερο πριν να είναι αργά» ζητά ο διοικητής της ΠΥΡ στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1281 ΦΟΡΕΣ

Έγγραφο προς περιφέρεια, δήμο, Αστυνομία, Εισαγγελία και Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέστειλε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Κρασσάς, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων με σχέδιο και ουσιαστικές αποφάσεις για τις αυξημένες φωτιές που καταγράφονται εντός κι εκτός του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο, οι οποίες βάζουν σε τεράστια δοκιμασία και κίνδυνο, ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ο διοικητής της ΠΥΡ Δωδεκανήσου, με ένα εμπεριστατωμένο έγγραφο – προειδοποίηση προς κάθε αρμόδια αρχή, που έφερε χθες στη δημοσιότητα η ΕΡΑ Ρόδου, ζητά την άμεση λήψη μέτρων και ξεκαθαρίζει ότι οι δυνάμεις της ΠΥ Ρόδου απασχολούνται σε ποσοστό 26% τις κρίσιμες ώρες (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα) για φωτιές που εκδηλώνονται στον καταυλισμό πολύ συχνά, γεγονός που στερεί έτσι τη δυνατότητα σε αντίστοιχο ποσοστό, στην περίπτωση που προκύψει ταυτόχρονα ένα άλλο σοβαρό περιστατικό.

Ο πύρινος εφιάλτης  που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά και κατέστρεψε ολοσχερώς μια υγιέστατη επιχείρηση στη Ρόδο (Cosmos Center)
Ο πύρινος εφιάλτης που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά και κατέστρεψε ολοσχερώς μια υγιέστατη επιχείρηση στη Ρόδο (Cosmos Center)

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι οι πυροσβέστες έχουν δεχθεί επίθεση τουλάχιστον τρεις φορές από τους κατοίκους του καταυλισμού, έχουν υποστεί φθορές τα οχήματά τους, ενώ πάντα ζητείται η συνδρομή και της ΕΛΑΣ για την αποφυγή επεισοδίων που έχει ως συνέπεια και την αντίστοιχη αποδυνάμωση στο σώμα. Γίνεται λόγος επίσης και για τον τεράστιο κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς, σε επιχειρήσεις με άκρως επικίνδυνα υλικά που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας έτσι άμεσα τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα ενδεδειγμένα εκείνα μέτρα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν τολμήσει!

Για τους κατοίκους, ο κ. Κρασσάς αναφέρει ότι εκτός των ορατών κινδύνων, υπάρχει και η τεράστια επιβάρυνση στην υγεία τους, από την καύση πλαστικών και χαλκού, με τα τοξικά σωματίδια να «πνίγουν» ολόκληρη την περιοχή των χιλιάδων κατοίκων, οι οποίοι βεβαίως έχουν αγανακτήσει εδώ και χρονιά με τα γνωστά προβλήματα που υφίστανται στην περιοχή τους.

Στάχτη μέσα σε δύο ώρες έγιναν οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης τον Ιούνιο του 2014. Αιτία μία από τις φωτιές που ξέσπασαν δίπλα από τον καταυλισμό  των Ρομά στο Καρακόνερο.
Στάχτη μέσα σε δύο ώρες έγιναν οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης τον Ιούνιο του 2014. Αιτία μία από τις φωτιές που ξέσπασαν δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο.

Στο ίδιο έγγραφο, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, φαίνεται ότι το 2021 ήταν η χρονιά με τη μεγαλύτερη έξαρση πυρκαγιών, στον καταυλισμό των Ρομά οι οποίες έφθασαν συνολικά τις 86(!) που σημαίνει δηλαδή ότι ανά 4 μέρες εκδηλώνονταν και μια φωτιά την οποία καλούνταν να σβήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της πόλεως Ρόδου.

Τονίζεται επίσης και ο κίνδυνος που προκύπτει για τα διερχόμενα οχήματα στην περίπτωση του καπνού που «πνίγει» την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας χειμώνα και καλοκαίρι σοβαρό πρόβλημα ορατότητας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο