Μ. Ζιώγου: Η καθημερινότητα απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους της πόλης

Μ. Ζιώγου: Η καθημερινότητα απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους της πόλης

Μ. Ζιώγου: Η καθημερινότητα απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 351 ΦΟΡΕΣ

Η «καθημερινότητα» είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους της πόλης της Ρόδου, σύμφωνα με την πρόεδρο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, κ. Μάνθα Ζιώγου.

Καταρχάς, όπως λέει μιλώντας στη «Ροδιακή», οι δημότες δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες της κοινότητας, ότι δηλαδή ο ρόλος της είναι γνωμοδοτικός, με αποτέλεσμα να γίνονται αποδέκτες παραπόνων για ό,τι συμβαίνει στην πόλη!

Έτσι, για θέματα που έχουν να κάνουν με μικροπωλητές μέχρι τους κοινόχρηστους χώρους και το κοιμητήριο, οι δημότες θέλουν την παρέμβαση της κοινότητας.

Όσον αφορά στο τελευταίο είναι στις αρμοδιότητές της και, σύμφωνα με την κ. Ζιώγου, θεωρούν ότι το έχουν φέρει σε μία καλή κατάσταση καθώς δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ούτε αισθητικά αλλά ούτε και σε θέματα ευταξίας.

Στη συνέχεια, είναι βέβαια, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, τα κλαδέματα κτλ. Για την καθαριότητα θεωρούν ότι έχει δρομολογηθεί και ότι η κατάσταση «είναι ελεγχόμενη».

Αυτό που κάνει, λοιπόν, η κ. Ζιώγου είναι να συγκεντρώνει όλα αυτά τα παράπονα και να τα προωθεί αναλόγως: είτε στους αντιδημάρχους για πιο μικρές ή επείγουσες παρεμβάσεις είτε για να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου όταν καταρτίζεται.

Παράλληλα, το Συμβούλιο έχει χωρίσει την πόλη σε έξι περιφέρειες τις οποίες έχει αναθέσει σε αντίστοιχα μέλη και εκείνοι αναφέρουν όποιο πρόβλημα πέφτει στην αντίληψή τους και το προωθούν αναλόγως.

Ακόμη, ετοιμάζουν καινούρια κανονιστική διάταξη για την παράταση της μουσικής, μετά από δύο χρόνια που λόγω της πανδημίας ήταν πιο ελαστικοί ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να δουλέψουν.

«Η κοινότητα λειτουργεί σαν το ΕΚΑΒ της πόλης, σαν τις Α’ βοήθειες», λέει χαρακτηριστικά η κ. Ζιώγου για να περιγράψει τον ρόλο της.

Κλείνοντας, καλεί τους δημότες να τη γνωρίσουν καλύτερα και να μάθουν για τις αρμοδιότητές της.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος