Επιβάλλεται όσο ποτέ η άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του «πολέμου της ασφάλτου»

Επιβάλλεται όσο ποτέ η άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του «πολέμου της ασφάλτου»

Επιβάλλεται όσο ποτέ η άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του «πολέμου της ασφάλτου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 775 ΦΟΡΕΣ

Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο νησί της Ρόδου αφού από την αρχή του χρόνου καταγράφονται περισσότερα από 450 τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο, με αριθμό τραυματιών που ξεπερνά τους 300 μόνο για τη Ρόδο, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, έφθασε την Κυριακή τους 19 σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Οι αριθμοί αυτοί προβληματίζουν την τοπική μας κοινωνία και τους τοπικούς φορείς, αρχές και εκπροσώπους μας, ωστόσο η υπόθεση λήψης ουσιαστικών μέτρων δεν έχει προχωρήσει ακόμα κι αυτό επειδή η κατάσταση για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται συμμετοχή αλλά κυρίως αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων (οδηγοί, αρχές και πολιτεία) ώστε να μετριαστεί το κακό.

Η εμπόλεμη κατάσταση στους δρόμους των νησιών, δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα τελευταία χρόνια ότι δεν έχει ούτε αρχή αλλά ούτε και τέλος.
Το αίμα ρέει άφθονο στην άσφαλτο, παρά τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια και παρά την καθημερινή πληροφόρηση ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και μάλιστα, για τα καλά.

Χθες το πρωί, δύο ακόμα τροχαία ατυχήματα, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο συνάνθρωποί μας (ευτυχώς ελαφρά). Στην περίπτωση μάλιστα του τροχαίου ατυχήματος στη διασταύρωση Δενδρινού και Καναδά (εκεί όπου σχεδόν καθημερινά καταγράφονται τροχαία ατυχήματα) οι οδηγοί των δύο οχημάτων που συγκρούστηκαν σώθηκαν σαν από θαύμα!

Επρόκειτο για μία ακόμα σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση δυο οχημάτων χθες το πρωί στη συγκεκριμένη διασταύρωση.
Η σύγκρουση σημειώθηκε όταν το ένα από τα δυο οχήματα παραβίασε την προτεραιότητα με αποτέλεσμα την ανατροπή του άλλου οχήματος και τον τραυματισμό του οδηγού.

Σε ελάχιστο χρόνο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο ενώ στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της τροχαίας Ρόδου που ρύθμισε τη κυκλοφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη διασταύρωση έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια ενώ σε δεκάδες υπολογίζονται τα τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών.

Χρειάζονται φωτεινοί σηματοδότες στα επικίνδυνα σταυροδρόμια της πόλης μας

Με σχετική επιστολή του στη «Ροδιακή» ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Τσέλιος αναφέρει:

«Καλημέρα σας, είμαι κάτοικος της οδού Χαραλάμπου Μόσχου και είμαι μάρτυρας των τρομερών τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στη διαστάυρωση των οδών Δενδρινού και Καναδά. Οι διερχόμενοι από Δενδρινού δεν βλέπουν το μη εμφανές ΣΤΟΠ και συγκρούονται ανυποψίαστοι με τους διερχόμενους την οδό Καναδά.

Σήμερα το πρωί πάλι (σ.σ. χθες) το ίδιο περιστατικό, αυτοκίνητο τουμπαρισμένο, τρία άλλα κτυπημένα, ένα χάος σε κεντρικό σημείο της πόλης! Πότε θα μπουν επιτέλους σηματοδότες; Πότε θα μάθουμε να οδηγάμε; Πόσα ατυχήματα πρέπει να γίνουν για να πράξουν το αυτονόητο οι αρμόδιες υπηρεσίες;»

Θερίζουν τα θανατηφόρα τροχαία στα νησιά μας

Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς, έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο των νησιών μας, συνολικά 19 άνθρωποι και συγκεκριμένα:

Στις 26 Ιανουαρίου 2022 2 νεαροί ηλικίας 18 και 19 ετών στο νησί της Κω.


Στις 13 Φεβρουαρίου ο 52χρονος Γ. Γρηγορόπουλος από τον Αρχάγγελο, όταν το όχημα, το οποίο οδηγούσε, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε σε γκρεμό ύψους 20 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Στις 23 Απριλίου ο Αντώνης Λάσκαρης του Δαμιανού από τον Θεολόγο, 24 μόλις ετών, όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε ανάμεσα σε Αφάντου και Λαδικό.
Στις 28 Απριλίου ένας 50χρονος στο νησί της Κω.

Στις 2 Μαΐου ο Σωτήρης Κεφάλας του Μιχαήλ από τη Σορωνή, σε ηλικία μόλις 19 ετών όταν το όχημα, στο οποίο επέβαινε, βγήκε εκτός δρόμου στη διαδρομή από Άγιο Σουλά προς Σορωνή.
Στις 25 Απριλίου ένας 33χρονος αλλοδαπός που επιχείρησε να εισέλθει με το δίκυκλό του επί της Ρόδου- Λίνδου και συγκρούστηκε με ταξί.

Στις 4 Ιουνίου, ένας 25χρονος, οδηγός δικύκλου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Νότια Ρόδο, όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο.
Στις 13 Ιουνίου, μια 72χρονη στην Αστυπάλαια που επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μαζί με άλλα τρία άτομα, το οποίο έπεσε στο γκρεμό.

Στις 16 Ιουνίου, 73χρονος στην Κάλυμνο το αυτοκίνητο του οποίου κατέληξε στη θάλασσα.
Στις 30 Ιουνίου, στις 2 παρά τέταρτο τα ξημερώματα στην περιοχή της Ιαλυσού, έχασε τη ζωή της 59χρονη ποδηλάτισσα την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της. Ο οδηγός του μικρού απορριμματοφόρου που την παρέσυρε βρέθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στις 30 Ιουνίου στις 5 παρά τέταρτο πρωί, ένας 34χρονος, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην περιοχή της Καλάθου, με αποτέλεσμα να καταλήξει με σφοδρότητα σε δέντρο και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Στις 9 Ιουλίου, στην Ακτή Κανάρη, κοντά στο παλιό ξενοδοχείο Μπελβεντέρε ένας 24χρονος νεαρός, έχασε τη ζωή του, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στις 14 Ιουλίου, στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω, ένας 23χρονος οδηγός.
Στις 27 Ιουλίου, μετά από νοσηλεία 52 ημερών στην εντατική του νοσοκομείου, ένας 74χρονος συμπολίτης μας που είχε τραυματιστεί θανάσιμα στις 3 Ιουνίου, όταν οδηγώντας το δίκυκλό του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη.

Στις 29 Ιουλίου, στην πόλη της Ρόδου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, ένας 72χρονος Ροδίτης που παρασύρθηκε από διερχόμενο δίκυκλο.
Στις 3 Αυγούστου, στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, κοντά στην Πυλώνα, ένας 54χρονος αλλοδαπός που οδηγούσε τετράτροχο όχημα (γουρούνα) όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής του.

Στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή της Καλλιθέας, μια νέα κοπέλα 26 ετών που είχε έρθει για διακοπές στη Ρόδο με το φίλο της, όταν το τετράτροχο όχημα που οδηγούσαν βγήκε εκτός δρόμου κι έχασαν τον έλεγχο.
Στις 7 Αυγούστου, έχασε τη μάχη για τη ζωή μια 62χρονη τουρίστρια από την Πολωνία που παρασύρθηκε από δίκυκλη μοτοσικλέτα επί της Ρόδου – Καμείρου ανάμεσα σε Ιαλυσό και Κρεμαστή.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο