Π. Εγγλέζος: Η νέα τοπική σύμβαση εργασίας είναι από τις καλύτερες που έχουν υπογραφεί

Π. Εγγλέζος: Η νέα τοπική σύμβαση εργασίας  είναι από τις καλύτερες που έχουν υπογραφεί

Π. Εγγλέζος: Η νέα τοπική σύμβαση εργασίας είναι από τις καλύτερες που έχουν υπογραφεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

«Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει είναι από τις καλύτερες και θα αποδώσει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων», δήλωσε στον “SkyRodos” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος με αφορμή τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό κ. Γιώργος Χότζογλου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χότζογλου αμφισβήτησε την τοπική σύμβαση και τόνισε πως δεν θα δώσει αυξήσεις αλλά μειώσεις. Είπε ακόμη ότι με την εφαρμογή της θα καθιερωθεί η δεκάωρη απασχόληση χωρίς τις αντίστοιχες αμοιβές σε εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Στον κ. Χότζογλου απάντησε ο κ. Εγγλέζος λέγοντας πως δεν στέκουν οι κατηγορίες για το δεκάωρο γιατί τα ξενοδοχεία της Ρόδου δεν έχουν συνδεθεί με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
«Εμείς θα ζητήσουμε να γίνει υποχρεωτική η τοπική σύμβαση», είπε.
«Η σύμβαση θα δώσει σημαντική διαφορά στους μισθούς των εργαζομένων από την Πανελλήνια Σύμβαση. Τον Σεπτέμβριο με την καταβολή των μισθών, θα απαντήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον κ. Χότζογλου.

Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι από τις καλύτερες που έχουν υπογραφεί για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Θα γίνει εργαλείο στα χέρια μας για να προσελκύσουμε προσωπικό στα ξενοδοχεία της Ρόδου από την υπόλοιπη Ελλάδα » είπε ο κ. Εγγλέζος.

Υπενθυμίζεται πως για τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου η τοπική σύμβαση προβλέπει αυξήσεις 9% στις αμοιβές των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σε βάθος τριετίας προβλέπονται αυξήσεις 13% στους μισθούς των εργαζομένων.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν υπογραφεί σε κεντρικό επίπεδο νέα σύμβαση μεταξύ της ΠΟΕΕΤ και της ΠΟΞ, ο κ. Εγγλέζος δήλωσε:
«Αν η σύμβαση που θα υπογράψει ο κ. Χότζογλου θα περιλαμβάνει μεγαλύτερες αυξήσεις, θα την υιοθετήσουμε. Εμείς για άλλη μια φορά προλάβαμε τις καταστάσεις. Αναφέραμε τον νόμο Χατζηδάκη και βάζουμε δικλείδες ασφαλιστικές για την εφαρμογή του.

Οι παραπάνω ώρες θα πρέπει να αποπληρώνονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και νωρίτερα αν προηγηθεί απόλυση του εκάστοτε εργαζομένου » είπε ο κ. Εγγλέζος και πρόσθεσε πως ούτε η ΠΟΕΕΤ περίμενε να υπογραφεί στη Ρόδο τόσο καλή σύμβαση.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου