Super Puma διασώζει μετανάστες από το ναυάγιο στη Ρόδο (Βίντεο)

Super Puma διασώζει μετανάστες από το ναυάγιο στη Ρόδο  (Βίντεο)

Super Puma διασώζει μετανάστες από το ναυάγιο στη Ρόδο (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1053 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 29 άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια της Ρόδου η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών.

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό αναφέρει:

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζονται τα εξής:

Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας διέσωσε δύο (02) εκ των είκοσι εννέα (29) μέχρι στιγμής διασωθέντων αλλοδαπών, και τους μετέφερε στη ν. Κάρπαθο.

Το Δ/Ξ ελληνικής σημαίας που περισυνέλεξε τους υπόλοιπους είκοσι επτά (27) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών βρίσκεται εν πλω προς τον λιμένα Καρδάμαινας Κω, προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Στην επιχείρηση που συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΔΒΔ εντάσεως 5-6 bf, επιχειρούν κατά τον παρόντα χρόνο ελικόπτερο Π.Α., δύο (02) πλοία Π.Ν. και τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο