Ποιες 10 γεύσεις της ελληνικής κουζίνας ξετρελαίνουν τους τουρίστες;

Ποιες 10 γεύσεις της ελληνικής κουζίνας ξετρελαίνουν τους τουρίστες;

Ποιες 10 γεύσεις της ελληνικής κουζίνας ξετρελαίνουν τους τουρίστες;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 554 ΦΟΡΕΣ

Η ελληνική κουζίνα πάει πακέτο με τον ήλιο και το λευκό των νησιών και ξετρελαίνει τους επισκέπτες στη χώρα μας τώρα το καλοκαίρι.

Το BBC Good Food, μάλιστα, κάνει τις δικές του προτάσεις σε όσους επισκεφτούν την Ελλάδα. Δείτε αν πέσατε μέσα στις προβλέψεις σας για τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα.

Ταραμοσαλάτα: Την κατατάσσουν ανάμεσα στα αγαπημένα ελληνικά ντιπ μαζί με το τζατζίκι και τη φάβα, αλλά την ξεχωρίζουν ως must, που απογειώνεται με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Ελιές και ελαιόλαδο: Δεν υπάρχει ελληνικό γεύμα χωρίς ελαιόλαδο και δεν υπάρχει καλοκαιρινό γεύμα χωρίς χωριάτικη με ελιές. Το ελαιόλαδο θεωρείται το ελιξίριο της Ελλάδας και οι τουρίστες του εξωτερικού το αγαπούν και το αναζητούν.

Ντολμάδες: Κάθε περιοχή της Ελλάδας, για να μην πούμε κάθε νοικοκυριό, έχει τη δική του εκδοχή στους ντολμάδες, με κιμά, ή χορτοφαγικούς με ρύζι (γιαλαντζί), πάντα μυρωδάτους με διάφορους συνδυασμούς βοτάνων όπως θυμάρι, ρίγανη, άνηθο, μάραθο κ.ο.κ. Οι πιο εκλεπτυσμένοι, μάλιστα, μπορεί να περιέχουν και κουκουνάρι.

Μουσακάς: Αν και πρόκειται για ένα φαγητό που υπάρχει σε παραλλαγές σε όλη τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ο ελληνικός μουσακάς είναι από τις πρώτες παραγγελίες ενός τουρίστα σε ελληνική ταβέρνα. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει κιμά, πατάτα, μελιτζάνα και μπεσαμέλ, αλλά μπορείτε να τον βρείτε και με ντομάτα ή μανιτάρια.

Σουβλάκι: Δεν θα μπορούσε να λείπει από τα αγαπημένα των τουριστών, είτε ως «καλαμάκι», είτε τυλιχτό με πίτα, με πατάτες τηγανητές, τζατζίκι, κρεμμύδι και όλα τα καλά.

Φρέσκο ψάρι: Το ταβερνάκι πλάι στη θάλασσα με μενού γεμάτο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά είναι ίσως η απόλυτη καλοκαιρινή εικόνα Ελλάδας. Ψάρια και φρέσκο καλαμάρι Μεσογείου ή Αιγαίου με λαδολέμονο, τηγανητά μπαρμπούνια ή μαρίδες, γαύρος ψητός κ.ο.κ., όλα μοσχοβολούν ελληνικό καλοκαίρι.

Κολοκυθοκεφτέδες: Το απόλυτο ορεκτικό, σούπερ αρωματικό με κολοκυθάκια εποχής, οι τηγανητοί κολοκυθοκεφτέδες ξετρελαίνουν τους τουρίστες. Κι αν συνοδεύονται με δροσερό τζατζίκι ή γιαούρτι, ανεβαίνουν ένα ακόμη level.

Χταποδάκι: Είτε ψητό, είτε μαριναρισμένο, αποτελεί τον τέλειο καλοκαιρινό μεζέ με ούζο.

Φέτα: Κι όμως, η φέτα είναι το πιο δημοφιλές είδος τυριού άλμης στον κόσμο, που σημαίνει ότι όταν οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν από την «πηγή», την αρπάζουν. Και την απολαμβάνουν όχι μόνο στη χωριάτικη, αλλά και σε πίτες όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, στον ντάκο κ.ο.κ.

Σιροπιαστά γλυκά: Η αλήθεια είναι ότι αν επισκεφτεί κάποιος τουρίστας την Ελλάδα και την Τουρκία, δεν θα φάει προφιτερόλ και red velvet, αλλά γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά και άλλα σιροπιαστά γλυκά με κριτσανιστό φύλλο που μένουν αξέχαστα.

Πηγή: clickatlife.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων